La UGT denuncia que la falta de treballadors al jutjat penal de Tortosa provoca la prescripció de causes

El sindicat assegura que a Amposta també es reproduix la mateixa situació | Segons expliquen, els funcionaris patixen «sobrecàrregues de treball»

Redacció
16 de desembre del 2016
Actualitzat el 20 de desembre a les 10:47h
Entrada dels Jutjats de Tortosa.
Entrada dels Jutjats de Tortosa. | Sofia Cabanes
El sindicat UGT ha tornat a denunciar la manca de mitjans que està patint el personal del jutjat penal número 1 de Tortosa. Segons ha explicat el sindicat, es tracta d'un òrgan judicial que té una "llarga història de patiment i reconeixement per la sobrecàrrega de treball i manca de recursos humans adequats". Han afegit que fins a finals d'agost d'enguany el jutjat ha enviat a l'arxiu "més de 80 assumptes prescrits", i s'han mostrat preocupats per quin serà el nombre total fins a final d'any.

La UGT ha especificat que esta situació es produix cada any, "no sembla que sigue un problema, perquè no busquen cap solució", i han especificat que les causes són "delictes que es desen a l'arxiu sense ser jutjats o bé sense executar-se'n les sentències". 

De la mateixa manera, han criticat que tot i la posada en marxa de la nova Oficina Judicial, que "arriba gairebé dos dècades tard, no ha fet més que incrementar els costos i alentir la gestió en perjudici dels usuaris".

El sindicat ha explicat que també a Amposta i al Vendrell es reproduix la mateixa situació que a Tortosa. "La poc acurada redistribució de la feina a la capital del Montsià, afegida a una manca de recursos humans necessaris, ha comportat els darrers dies situacions molt greus per alguns treballadors". Han lamentat que el passat dilluns una treballadora va haver de ser evacuada en ambulància arran d'un atac d'ansietat, i este divendres, una altra també ha patit una situació similar.