Neteja del barranc de l'Aiguassera al pas pel nucli urbà de La Ràpita

L’actuació ha consistit en el desbrossat de la vegetació i l’eliminació de 25 metres cúbics de brossa

Imatge dels treballs al barranc.
Imatge dels treballs al barranc. | Cedida
Redacció
16 de desembre del 2016
Actualitzat a la 13:06h
L’Agència Catalana de l’Aigua, amb el suport de la regidoria de Medi Ambient de l’Ajuntament de la Ràpita i la col·laboració de la brigada municipal, està ultimant la neteja del barranc de l’Aiguassera que travessa la població, per evitar problemes en cas de barrancada i també per qüestions de salubritat.

L’actuació, amb una inversió de 15.000 euros, consisteix en el desbrossat de la vegetació, que en excés impediria el pas fluït de l’aigua en cas de fortes precipitacions, i també en l’eliminació de la brossa que s’hi acumula degut a actituds incíviques. Els treballs acabaran en els propers dies i s’hauran extret uns 25 metres cúbics de residus voluminosos.

El fet que els operaris es troben tot tipus de residus dins el barranc, que a més costa de desallotjar perquè és material pesat i cal extreure les saques amb una petita grua, fa necessari encara conscienciar sobre la necessitat de gestionar els residus de forma cívica. “Cal recordar a la població que estos abocaments estan prohibits i no hi ha excusa perquè disposem d’una deixalleria i de les instal·lacions oportunes per fer-ne una bona gestió, i a més és perillós dipositar esta brossa a la llera d’un barranc, per als transeünts, pel perill d’inundació i com a desencadenants d’incendis”, ha advertit el regidor de Medi Ambient, Carlos Sanchis.

El de l’Aiguassera és un dels barrancs importants que creua el nucli urbà de La Ràpita, a més del barranc de Solito, el dels Penjats i també el barranquet de Canalda, este últim de menor envergadura i tapat al pas pel municipi. L’any passat es va procedir a la neteja del barranc dels Penjats a la zona de la deixalleria, i també del Suís, a la zona del Mas de la Bruna. A principis de desembre s’ha iniciat enguany l’actuació al barranc de l’Aiguassera, que s’estén al llarg d’un quilòmetre i mig, des de l’avinguda Codonyol al Camí de Bandolers. En uns deu metres aproximats d’ample de la llera, primer es va retirar part de la vegetació, respectant aquelles espècies protegides, i posteriorment es treuen els residus. L’Ajuntament de La Ràpita, a petició de la regidoria de Medi Ambient, aporta personal de la brigada i també saques on dipositar la brossa.