Aguiar: «És una satisfacció representar a Godall i ser el segon alcalde de Catalunya del PP»

El popular ha pres possessió esta tarda com a nou alcalde del municipi en virtud del pacte de govern acordat amb el PSC a principis de mandat

Francesc Aguiar és des d'esta tarda alcalde de Godall.
Francesc Aguiar és des d'esta tarda alcalde de Godall. | (via @mario_salou)
S.B.
15 de desembre del 2016
Actualitzat el 16 de desembre a les 11:12h
Godall té des d’esta tarda, i per un any, alcalde del Partit Popular. És l’únic de les Terres de l’Ebre d’estea formació i el segon de Catalunya, a més de Pontons, a l’Alt Penedés. “Per a mi és una satisfacció representar al municipi i ser el segon alcalde de Catalunya del PP”, ha afirmat el nou batlle, Francisco Aguiar, la investidura del qual respon al pacte assolit amb el PSC a principis del mandat, en virtud del qual, els socialistes han ostentan l’alcaldia fins ara, amb Teresa Esmel al capdavant, i la recuperaran l’últim any i mig.

Aguiar ha estat regidor en els últims dotze anys, sempre amb el PP: “Jo no canvio la camisa”, ha afirmat. L’acord amb els socialistes va dixar fora del goven municipal Acord per Godall, la llista més votada amb només 12 vots de diferència, vinculada a ERC. “Vaig pactar amb el PSC per tenir més força i va influir la bona relació que mantinc amb Teresa Esmel i perquè els altres tenien coses que no m’agradaven”, afirma este ex Policia Nacional, ara jubilat. Va arribar a les Terres de l’Ebre des de Galícia, d’on prové, destinat a Tortosa i fa gairebé 40 anys, explica, que viu al municipi. “Em sento godallenc i català, i treballaré amb la il·lusió del principi i per a que Godall siga l’enveja de la comarca”, sosté.

La fins ara alcaldesa, Teresa Esmel, valora que Aguiar “confiés en mi per governar, i ens va semblar que la condició de tenir l’alcaldia un any era raonable”. En un poble petit, assegura, les ideologies del partit queden al marge: “Cadascú té les seves idologies, no defensaré les seves polítiques com a partir ni ell les del nostre, perquè allò que volem és tirar endavant el poble”, argumenta. De fet, les dos formacions de govern han discrepat en el vot en mocions als plens, en qüestions com el pla hidrològic, però això no merma, assegura, el treball pel poble ni la relació personal. “La política està basada en pactes i en un poble es fan amb la persona, perquè si no hi hagués una bona relació no hi haguéssem arribat”, afirma Esmel.

El nou alcalde assumix la regidoria de Governació, a més de les carteres de Relacions amb les Entitats, Esports i Sanitat. Per la seua banda, Esmel passarà a ocupar la regidoria d’Hisenda, que fins ara estava en mans del PP, i mantindrà les d’Ensenyament, Turisme i Urbanisme. D’aquí a un any, recuperarà l’alcaldia per finalitzar el mandat.