El Parlament també reclama la creació de l'ATM a les Terres de l'Ebre

El text aprovat també advoca, a instàncies de Junts pel Sí, a la cració "de qualsevol altre organisme o ens que tinga les mateixes atribucions i competències" mentre no s'implante la T-Mobilitat

Alguns passatgers baixant del tren de la línia R-16, amb destí a Tortosa.
Alguns passatgers baixant del tren de la línia R-16, amb destí a Tortosa. | ACN
Redacció
15 de desembre del 2016
Actualitzat a les 12:12h
La Comissió de Territori del Parlament de Catalunya va aprovar este dimecres una proposta de resolució,  presentada pel grup Catalunya Sí que es Pot, en què s’insta al govern de la Generalitat “a la creació de manera immediata” de l'Autoritat Territorial de Mobilitat (ATM) de les Terres de l'Ebre i si s'escau del Priorat, o “de qualsevol altre organisme o ens que tinga les mateixes atribucions i competències en aquest àmbit territorial mentre no s'implanti, al territori, el model de desplegament de la T-Mobilitat”. Esta darrera frase, que inclou la possibilitat de crear algun tipus de ens equivalent a l’ATM però amb diferent nom, s’ha introduït a instàncies del grup majoritari, Junts Pel Sí, que ha votat a favor de la proposta. Una autoritat equivalent a l’ATM que serviria per a que “les decisions preses en matèria de mobilitat siguen vinculants i consensuades amb el territori, en les mateixes condicions que tenen la resta de territoris del país que han desplegat l'ATM”, apunta el text.
 
La Plataforma Trens Dignes ha celebrat l’aprovació del text, del qual únicament –en aquest punt- se n’ha desmarcat el PP (ha votat abstenció). “Si ha de servir per al consens i per a que el Govern es comprometa, ho donem per bo.  Dit això, és estrany que tenint un organisme que es pot aplicar per llei, com és l’ATM, es busquen noms alternatius enlloc de crear-lo. Però insistim, no importa tan el nom, com els serveis i atribucions reals que acabe tenint. Esperem que l’acord no es quede en paper mullat i tire endavant”, ha manifestat la portaveu Montse Castellà.
 
La proposta també reclama iniciar durant els propers tres mesos la revisió del pla director de mobilitat de les Terres de l'Ebre  i implementar les mesures necessàries per a la millora tarifaria dels serveis de transport al territori fins a assolir la integració tarifària del conjunt de serveis. Estos dos darrers punts s’han aprovat per unanimitat.