Cantants i grups musicals ebrencs criden a participar en l'acte a Xerta en suport a Carme Forcadell

L'acte central a les Terres de l'Ebre en suport a la presidenta del Parlament, que divendres declara davant el TSJC, es fa al seu poble natal

Redacció
15 de desembre del 2016
Actualitzat a les 10:27h
1200_1481793750play_1481793635
1200_1481793750play_1481793635
Les assemblees ebrenques de l’Assemblea Nacional Catalunya(ANC), Òmnium Cultural i l’Associació de Municipis per a la Independència (AMI), així com l’Associació Catalana de Municipis (ACM), han convocat avui dimecres 15 a les 20.00 hores un acte en suport a la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, que està citada a declarar este divendres davant el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya. Este acte central al territori es farà a Xerta, població natal de Forcadell i comptarà amb el suport i la presència de diverses entitats socials de les Terres de l’Ebre, artistes, partits i ajuntaments.

De fet, en les últimes hores, han estat diversos els grups musicals i cantants que han volgut mostrat el seu suport a la presidenta del Parlament. Ho han fet a través de vídeos distribuïts a les xarxes socials. Així, Josep Bordes, de Pepet i Marieta; els Xeic, Èric Vinaixa, Montse Castellà, Joan Rovira i la Rondalla dels Ports han difós missatges en defensa de les institucions catalanes, la llibertat d’expressió i la democràcia i han animat als ebrencs a mostrar el seu suport a Carme Forcadell este dimecres a Xerta.








 


Durant l’acte d’esta vesprada a Xerta hi haurà parlaments per part de les tres entitats organitzadores, una lectura del manifest per part de l’Alcalde de Xerta i el desplegament d’una pancarta gegant en suport a la Carme Forcadell.

Forcadell, declararà divendres davant la jutgessa instructora del TSJC acusada d'un delicte de desobediència al Tribunal Constitucional i “eventualment”, segons el TSJC, d'un delicte de prevaricació. La declaració començarà a les 9:30 hores del matí.

Les entitats sobiranistes també han fet una crida a acompanyar Forcadell el dia de la declaració, el divendres 16, amb una concentració davant de la seu del TSJC, al passeig de Lluís Companys de Barcelona, a les nou del matí.