Satisfacció al moviment veïnal AP-7 Gratuïta Ja per la no ampliació de les concessions de l'AP-2 i l'AP-7

En la moció aprovada pel Congrés dels Diputats també es demana no autoritzar increments addicionals de les tarifes dels peatges

Imatge aèria del 130è tall de la N-340 en el seu pas per l'Ametlla de Mar.
Imatge aèria del 130è tall de la N-340 en el seu pas per l'Ametlla de Mar. | Sergi Mahmoudi
Redacció
14 de desembre del 2016
Actualitzat a les 21:25h
El Congrés dels Diputats ha aprovat este dimarts una moció conseqüència de la interpel·lació urgent formulada pel grup parlamentari d'Esquerra Republicana i pactada amb el Grup Popular, el Grup Units Podem-En Comú Podem-En Marea i amb el Partit Demòcrata Català, pertanyent al grup mixt, amb la qual la Cambra insta el Govern a no ampliar les concessions de l'AP-2 i l'AP-7. També es demana no proposar ni autoritzar en cap cas increments addicionals de les tarifes i preus dels peatges d'estes dos autopistes fins a la finalització de la concessió respectant els contractes en vigor.

A més, exigix no autoritzar la construcció a Catalunya de cap nou peatge a les autopistes de titularitat estatal, i també seguir avançant, en col·laboració amb la Generalitat, en potenciar l'ús de les autopistes de peatge existents per part dels vehicles pesants, acompanyant la mesura de bonificacions al transport fins a la finalització dels períodes de concessió establerts a data d'avui.

El portaveu del moviment veïnal AP-7 Gratuïta Ja, Llorenç Navarro, s'ha mostrat satisfet de la notícia, i ha comentat que es tracta "d'una petita victòria del que estaven reivindicant". Ara bé, ha anunciat que continuaran amb la lluita per aconseguir que es paren de construir rotondes, s'elimine la línia contínua a l'N-340 i que es concidisca la gratuïtat immediata de l'AP-7 des de Vandellòs a Peníscola.

Navarro ha afegit que una altra de les demandes que continuaran vigents per part del moviment és que s'invertisca més en l'AP-7, que es contruisca un tercer carril en el trams on actualment només n'hi ha dos, així com la construcció de més peatges, com per exemple un a l'atura de Masdenverge. El portaveu ha recordat que el 131è tall de la N-340 serà este dissabte, a les 15 hores, a Amposta, i que les dos setmanes següents, coincidint amb les festes de Nadal, l'activitat reivindicativa pararà.