El Museu de les Terres de l'Ebre reprodueix en 3D una quarantena de les seues peces

El projecte s'ha dut a terme a partir de la fotogrametria digital automatitzada | S'han reproduït principalment són objectes ceràmics de diferents tipologies i èpoques

Redacció
13 de desembre del 2016
Actualitzat a les 12:25h
 S'han reproduït principalment són objectes ceràmics de diferents tipologies i èpoques.
S'han reproduït principalment són objectes ceràmics de diferents tipologies i èpoques. | Cedida
El fons arqueològic del Museu de les Terres de l’Ebre ha reproduït en fotografies de 3D una quarantena de les seues peces. El projecte l’ha dut a terme l’empresa ebrenca 4Datum a partir de la fotogrametria digital automatitzada, una tècnica que extrau la informació de forma tridimensional a partir de les col·leccions de fotografies convencionals captades en estructura de moviment.

En total, s’han documentat a través d’aquesta tècnica un total de 40 peces de diferents tipologies i èpoques. Principalment són objectes ceràmics, encara que també hi ha objectes en metall i en os, que representen aspectes com la vida quotidiana, la religiositat, les industries i la tècnica, el comerç i els elements constructius de les comunitats assentades a les nostres terres entre el IV mil·lenni aC i el segle XV.

Hi trobem, per exemple, elements de caràcter cultual i votiu com el peveter de Démeter, un ex-vot ibèric, un vas-copa d’ofrenes ibèric, dos talismans andalusins, una ampolla de pelegrí medieval; objectes de cuina i taula de totes les èpoques; objectes de diferents industries com la metal·lúrgia del bronze o el teixit, entre molts altres.

El fons document amb esta tècnica té múltiples aplicacions, com la confecció de plànols i mesures, l’avaluació de l’estat de conservació de bens, l’estudi de deteriorament evolutiu, la realització d’animacions foto-realistes, l’ajut en la recerca, la producció de repliques a escala real o la creació de material divulgatiu i pedagògic; i es podrà consultar de forma lliure en l’apartat de col·leccions de la web del Museu de les Terres de l’Ebre.