El sector turístic ebrenc celebra la distinció de l'Ebre com una de les millors destinacions verdes del món

El reconeixement coincidix amb el primer aniversari de Terres de l'Ebre-Reserva de la Biosfera | La marca ja té un centenar d'entitats acreditades

Un home observa l'exposició de productes agroalimentaris de les Terres de l'Ebre sota el segell de les marques Reserva de la Biosfera i Green Destination.
Un home observa l'exposició de productes agroalimentaris de les Terres de l'Ebre sota el segell de les marques Reserva de la Biosfera i Green Destination. | ACN
ACN
12 de desembre del 2016
Actualitzat a les 17:24h
El sector turístic de les Terres de l'Ebre s'ha reunit a Ulldecona per celebrar que el territori ha estat escollit, enguany, com una de les 100 millors destinacions turístiques sostenibles del planeta.

L'acte ha congregat més de 160 empreses i institucions ebrenques al restaurant l'Antic Molí on ha participat el catedràtic de Geografia de la Universitat Complutense de Madrid Miguel Ángel Troitiño, que ha animat el sector i les administracions a treballar correctament la diversitat del territori per reforçar este model de turisme responsable que ja va acumulant reconeixements.

El nou distintiu arriba coincidint amb el primer aniversari de la marca Terres de l'Ebre-Reserva de la Biosfera que ja ha acreditat un centenar d'empreses i institucions. Totes elles, des d'este dilluns, tenen també el segell de la Global Green Destination.

A punt de tancar l'any amb un milió i mig de pernoctacions a les Terres de l'Ebre, un 8% més que l'any passat, el sector turístic ebrenc ha celebrat la seua bona salut amb un acte per també festejar la distinció que, va rebre a finals de setembre, de l'associació Global Green Destination que ha situat el territori entre les 100 millors destinacions de turisme sostenible de 2016. 

Claus del turisme responsable
A més de repartir noves distincions a la marca Terres de l'Ebre-Reserva de la Biosfera i els segells com a Green Destination a tots els acreditats, Troitiño ha dut a terme una conferència sobre les claus del turisme responsable, la multifuniconalitat i la sostenibilitat, sobretot en entorns rurals i amb gran diversitat patrimonial com són les Terres de l'Ebre.

Segons Troitiño, el territori "té la base i els compromisos assumits", i s'ha situat estratègicament i internacionalment gràcies als reconeixements i distincions que està rebent. El catedràtic ha animat el sector ebrenc a construir projectes de futur, i ha assenyalat que perquè siguen viables cal que disposen de tres pilars, "lideratge institucional, implicació empresarial i participació social". 

D'altra banda, Francesc Gas, president del Consorci de Polítiques Ambientals de les Terres de l'Ebre (COPATE), que gestiona la marca Reserva de la Biosfera, ha celebrat que s'hagen acreditat a la marca un centenar d'empreses i institucions, i ha avançat que, a principis de 2017 s'iniciaran accions de promoció local i el programa de formació per a les empreses, que es farà "en format de fòrums". "Estos espais ens permetran repetir de manera més professional l'acte d'este dilluns, avançant així en la creació d'espais permanents de col·laboració entre l'administració i l'empresa privada", ha explicat Gas.

Després dels parlaments i el lliurament dels distintius l'equip i el xef de l'Antic Molí, Vicent Guimerà, premiat amb una Estrella Michelin i com a millor Cuiner català de l'Any, ha ofert un aperitiu preparat amb els productes ebrencs de la xarxa d'empreses acreditades per la Reserva de la Biosfera.