Crida per recollir llet durant el dia d'avui a Tortosa

La recollida té lloc des de les 12 del migdia a la pista de gel que hi ha a la plaça de l'ajuntament

El tió solidari instal·lat al costat de la pista de gel de Tortosa.
El tió solidari instal·lat al costat de la pista de gel de Tortosa. | Ajuntament de Tortosa
Redacció
09 de desembre del 2016
Actualitzat el 12 de desembre a les 0:06h
El Banc dels Aliments de les Terres de l'Ebre, en col·laboració amb les entitats Tortosa Més i l'associació de comerç del Nucli Antic de Tortosa, ha organitzat durant el dia d'avui, 9 de desembre, una recollida de llet a la pista de gel de Tortosa.

Segons explica l'entitat, "la intenció d'esta nova campanya és poder recollir més aliments per compensar el desequilibri del Gran Recapte a causa de la pluja", però sobretot llet que "és el producte que més fa falta", i han afegit que la recollida tindrà lloc a partir de les 12 hores a la plaça de l'ajuntament de Tortosa.

A més, també s'ha posat en marxa, al mateix lloc, el tió solidari. Així que, tothom qui vulga aportar el seu granet d'arena podrà dipositar les seues donacions al corralet del tió.

Invitació per l'espectacle d''El tió del nucli antic'
El coordinador de la delegació del Banc dels Aliments a les Terres de l'Ebre, Òscar Ologaray, ha explicat que és molt senzill participar en esta campanya, "tots aquells que vulguen participar només han de vindre a la pista de gel i portar llet". Ha afegit que "a tots aquells que facen este gest solidari se'ls entregarà una invitació per l'espectacle d'El tió del nucli antic.

Ologaray també ha fet una reflexió sobre la situació de pobresa actual, "durant el Nadal tots veiem habitual fer sopars d'empresa, d'amics, o familiars, però molt sovint no es pensa que hi ha molta gent que no només no pot fer estos sopars, sinó que no pot menjar, per això animem a tothom a col·laborar". 
 
D'altra banda, el president de l'Associació de Comerciants del Nucli Antic de Tortosa, Joan Iniesta, ha afegit que tots els que facen el donatiu podran fer cagar el tió del nucli antic, el divendres 23 de desembre, a la plaça de la Cinta de Tortosa de 11.30 a 14 hores.

Iniesta també ha explicat que "esta campanya té un doble fil, ja que fomenta la tradició d'alimentar el tió per tal que després done regals, i a més es col·labora amb el Banc dels Aliments". Finalment, Iniesta ha recordat que el dia 23 també es podrà portar llet durant el matí per tal de poder participar en l'acte i rebre el regal del tió.