Les entitats sobiranistes convoquen un acte unitari en suport a Carme Forcadell el 15 de desembre a Xerta

L’Assemblea (ANC), Òmnium, l’Associació de Municipis per a la Independència (AMI) i l’Associació Catalana de Municipis (ACM) fan una crida a acompanyar Forcadell davant la seua declaració judicial

Carme Forcadell, presidenta del Parlament, està citada a declarar el 16 de desembre davant el TSJC.
Carme Forcadell, presidenta del Parlament, està citada a declarar el 16 de desembre davant el TSJC. | Adrià Costa
Redacció
07 de desembre del 2016
Actualitzat el 09 de desembre a les 10:06h
Les assemblees ebrenques de l’Assemblea Nacional Catalunya(ANC), Òmnium Cultural i l’Associació de Municipis per a la Independència (AMI), així com l’Associació Catalana de Municipis (ACM), han convocat per al proper 15 de desembre (20.00 hores) a Xerta un acte en suport de la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, que està citada a declarar l’endemà davant el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya. Este serà l’acte central a les Terres de l’Ebre de tot una mobilització que es vol fer arreu del país, segons han anunciat en un comunicat.

Forcadell ha de fer front a una querella de la fiscalia espanyola per presumpta desobediència, per haver permès el debat al ple del parlament de les conclusions de la comissió d’estudi del procés constituent, havent-hi l’advertència en contra del Tribunal Constitucional (TC).

Així, l’Assemblea (ANC), Òmnium, l’Associació de Municipis per a la Independència (AMI) i l’Associació Catalana de Municipis (ACM) fan una crida a acompanyar Forcadell el dia de la declaració, el divendres 16, amb una concentració davant de la seu del TSJC, al passeig de Lluís Companys de Barcelona, a les nou del matí.

És el dia abans, el dijous 15 a les 20 hores, quan també les entitats sobiranistes demanen als ciutadans que es concentren davant dels ajuntaments catalans en suport a la presidenta del Parlament i contra la judicialització de la política.

Acte central a les Terres de l’Ebre
Concretament a l’Ebre, es convoca un únic acte central a Xerta, poble natal de Carme Forcadell, a la plaça Major. Davant d’esta convocatòria, fan una crida a la moblització a tota la gent de les comarques de l’Ebre i el Matarranya, i confia que la resposta siga massiva.