La Sénia rebutja recuperar una font de la postguerra

Els seniencs preferixen no reubicar-la i destinar la inversió prevista a altres finalitats

La font Nova a la plaça Major de la Sénia en una nota d'arxiu.
La font Nova a la plaça Major de la Sénia en una nota d'arxiu. | Blog 'La Sénia Contemporània'
Redacció
09 de desembre del 2016
Actualitzat el 12 de desembre a les 0:17h
La font Nova de la Sénia, que es va inaugurar a la plaça Major l'any 1952 per "celebrar l'arribada de l'aigua potable al municipi", continuarà guardada al magatzem municipal tot i l'intent de la Comissió de Participació Ciutadana, a la qual hi formen part tots els partits polítics, de recuperar-la, segons ha explicat l'alcalde de la Sénia, Joan Moisés. El monument, que es va retirar fa uns 20 anys quan es va remodelar l'espai que ocupava, actualment, i en acord de tots els grups municipals, "està lliure dels gravats franquistes que contenia quan es va inaugurar" el dia de l'alzamiento nacional, el 18 de juliol del 1952, ha afegit Moisés.

L'alcalde senienc ha comentat que en els pressupostos participatius que es van impulsar l'any passat des de l'Ajuntament, la recuperació de la font va quedar com la cinquena opció més votada. Arran d'això, i aprofitant els pressupostos participatius d'enguany, es va decidir impulsar una campanya paral·lela "per sondejar el futur del monument", argumenta. En el sondeig hi va participar un 9% del cens de la població.

Els seniencs podien escollir entre quatre opcions: reubicar-la de nou a la plaça Major i en un lloc pròxim a l'original; posar-la al centre de la plaça de Pius XII; col·locar-la a la plaça d'Amèrica, una acció que comportaria reurbanitzar tota la plaça, i una quarta opció que proposava no reubicar-la i destinar la inversió prevista -12.000 euros- a altres finalitats.

La proposta guanyadora ha estat esta darrera, amb 174 vots a favor dels 442 que hi van haver en total. Pel que fa a la resta de propostes, 158 persones van triar l'opció de reubicar-la a la plaça Major, 28 a la plaça d'Amèrica i 22 a la de Pius XII, també hi van haver 53 vots nuls i 7 de blancs. El monument està inclòs a l'Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya.