Obres de millora en un dels principals accessos al Call Jueu de Tortosa

L'obra té un pressupost de 15.171 euros i afecta la plaça del Pou de la Figuereta

La visita d'obres, este matí.
La visita d'obres, este matí. | Cedida
Redacció
07 de desembre del 2016
Actualitzat a les 17:26h
L'Ajuntament de Tortosa du a terme una actuació de la millora d'un dels accessos principals a tot l'entorn del call jueu, al barri de Remolins. Es tracta de la plaça del Pou de la Figuereta, que connecta la plaça de la Immaculada amb l'entramat de carrers estrets de la jueria tortosina. L'alcalde, Ferran Bel, acompanyat del regidor de Serveis, Domingo Tomàs, i del regidor de barri, Marià Martínez, han fet aquest matí una visita a l'obra.

L'actuació es fa sobre una superfície de 161 m2 amb un pressupost de 15.171 euros, que executa l'empresa OCMP. Els treballs tenen com a objectiu dignificar i revalortizar tot l'entorn del pou, en la mesura que és un punt de pas important, especialment de visitants en direcció a l'antiga muralla medieval, on hi ha el portal dels jueus. L'espai es pavimentarà amb el mateix material que es va emprar en la remodelació del carrer Major de Remolins, lloses de granit al límit de la plaça amb els habitatges i llabordes de formigó a l'espai central. L'obra permetrà suprimir les barreres arquitectòniques actuals i fer completament acessible este espai públic. Simultàniament, i aprofitant que s'aixeca tot el paviment, es renovaran els serveis, instal·lant nova xarxa de recollida d'aigües pluvials i aigua potable.

L'alcalde ha dit que esta és una actuació prevista per l'Ajuntament i demandada per l'associació de veïns, que beneficiarà el veïnat i els turistes que visiten el call jueu. Els treballs acabaran previsiblement a principis d'any vinent.