El SEM multarà a l'empresa adjudicatària de les ambulàncies a les Terres de l'Ebre per no passar la ITV

L'empresa disposa de tres dies hàbils per aportar tota la informació requerida | Han estat entre quatre i vuit setmanes operant sense haver passat la revisió

Foto d'arxiu d'una concentració recent dels treballadors a la seu de l'UTE Egara-Lafuente a Tarragona.
Foto d'arxiu d'una concentració recent dels treballadors a la seu de l'UTE Egara-Lafuente a Tarragona. | ACN
Redacció
07 de desembre del 2016
Actualitzat a les 18:15h
El Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) ha obert expedient informatiu a la UTE Egara, empresa adjudicatària del servei de transport sanitari urgent a Terres de l'Ebre, per la sospita que esta no hauria portat la seua flota de vehicles, que consta de 33 ambulàncies que operen a l'Ebre, a passar la corresponent Inspecció Tècnica de Vehicles (ITV).

Este passat dimarts, 18 unitats van fer passar la inspecció, i les 15 restants tenen previst que ho facen durant este dimecres, segons han informat fonts de l'empresa concessionària al Diari de Tarragona. Estes ambulàncies han estat entre quatre i vuit setmanes operant sense haver passat esta revisió obligatòria, sense la qual, si alguna hagués estat interceptada pels Mossos d'Esquadra hagués estat multada.

Segons s'informa en un comunicat, l'empresa que gestiona el servei disposa de tres dies hàbils -fins este proper divendres- per aportar tota la informació requerida pel SEM el qual, si es confirmés este indici, iniciaria el procés sancionador corresponent i s'establirà la multa corresponent en funció del nombre corresponent d'articles infringits.

Tanmateix, tant l'empresa concessionària com el SEM han coincidit que en cap moment hi ha hagut cap risc ni per al pacient ni per al treballador, ja que encara que les unitats no haguessen passat la ITV són vehicles nous des de fa poc més d'un any i complixen tots els requisits del transport urgent sanitari.