L’Ajuntament d’Alcanar inicia el procés per licitar l’enderroc dels apartaments Turov

El Consistori ha reactivitat el procés després que el jutjat haja comunicat que ha de continuar la tramitació en compliment de la sentència emesa el 2013

Redacció
02 de desembre del 2016
Actualitzat el 03 de desembre a les 19:41h
Imatge exterior de l'urbanització al Serramar.
Imatge exterior de l'urbanització al Serramar. | S.C.
L'Ajuntament d'Alcanar ha iniciat el procés per a licitar les obres d'enderroc dels apartaments Turov a la urbanització Serramar, a Alcanar Platja. El passat 9 d'octubre va finalitzar el termini de presentació d'ofertes, en el qual es van presentar 23 empreses i es preveu que en les pròximes setmanes l'obra estiga ja licitada.

El procés de licitació del projecte d'enderroc té un pressupost total de 230.406,72 € (IVA inclòs). Paral·lelament, l'Ajuntament d'Alcanar ha reservat una partida d'un milió d'euros per a pagar la indemnització que la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) va establir.

El TSJC va ordenar l'enderrocament dels edificis construïts de manera irregular a la urbanització Serramar d'Alcanar Platja l'any 2013 perquè les obres havien vulnerat diferents paràmetres de la planificació urbanística. La construcció es va portar a terme l'any 2003, amb un altre govern municipal al capdavant de l'Ajuntament d'Alcanar.

El procés de licitació s'ha perllongat per l'existència de diferents recursos en tràmit. Les últimes al·legacions contra l'enderrocament van ser presentades el passat mes d'octubre per un grup de veïns de la urbanització. Mentre continuaven estos recursos de la propietat, i preveient la complexitat del cas, el consistori va demanar al jutjat que autoritzés paralitzar la licitació de l'enderroc.

Això no obstant, el passat mes de novembre l'Ajuntament d'Alcanar va rebre una carta del jutjat comunicant que la tramitació de l'enderrocament havia de prosseguir el seu curs. Per això, el consistori ha reactivitat el procés de licitació de les obres d'enderroc.

Alfons Montserrat, Alcalde d'Alcanar, considera que "estem davant una sentència en ferm que s'ha de complir, tot i que lamentem haver arribat a una situació que no s'hauria d'haver produït mai".