La tapa de la Braseria 4 Camins, guanyadora de la tercera edició de A Tortosa de Tapes

La tapa més votada mitjançant l'app de la campanya ha estat la de Georgina la Xertolina

Palmira Martins, xef de la Braseria 4 Camins, recollint el premi.
Palmira Martins, xef de la Braseria 4 Camins, recollint el premi. | Cedida
Redacció
30 de novembre del 2016
Actualitzat a la 13:02h
L'acte de cloenda de A Tortosa de Tapes 2016 va tenir lloc este dimarts, a la seu de la Cambra de Comerç de Tortosa, i va estar presidit pel president d'esta entitat, José María Chavarría, qui va ser l'encarregat del lliurament del diploma a Palmira Martins, xef de la Braseria 4 Camins, per l'elaboració i presentació de la tapa Costella Lacada, i que ha estat guanyadora, en votació popular, de la millor tapa de la tercera edició de A Tortosa de Tapes 2016.
 
Les altres tapes guanyadores, per les diferents rutes, han estat Niu de l'Horta del Pimpí del Restaurant La Torreta de Remolins (Casc Antic), La Mar Salada del Bar Restaurant Cristal (Centre), El Secret de Tanins de Tanins Vinoteca (Ferreries), i Melós de vedella amb salsa Teriyaki i cruixent de tomàquet del Restaurant Lo Safareig (Temple).
 
La tapa més votada mitjançant l'aplicació de la campanya ha estat Postre Ebrenc de Georgina la Xertolina, segons ha informat l'organització de la iniciativa en una nota de premsa.
 
La menció especial del Grup Damm, amb la millor tapa marinada amb esta cervesa, ha estat per al Mini Caneló Mar i Muntanya del Bar Manolitos (Centre).
 

Els premiats per ruta de l'edició A Tortosa de Tapes 2016. Foto: Cedida

L'acte també va comptar amb la presència del tinent d'alcalde de Tortosa, autoritats, principals patrocinadors, l'associació PlatiGot, establiments participants, els guanyadors del sorteig dels lots de productes autòctons lliurats pels patrocinadors, així com la primera persona que va degustar les 38 tapes de les quatre rutes existents en esta edició, amb un temps rècord.
 
Chavarria va felicitar a tots els establiments participants per la "seua professionalitat i complicitat" en esta nova edició amb les 71.326 tapes servides. Una xifra record que posiciona A Tortosa de Tapes 2016 com "una de les principals Rutes de Tapes de Catalunya", va comentar.
 
Per finalitzar, Emili Lehman, tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Tortosa va fer la cloenda destacant la consolidació d'esta iniciativa organitzada per una institució com la Cambra de Comerç, i que és "un dels elements dinamitzadors que fa gran la ciutat de Tortosa". Lehman va afegir que "l'interès que té l'activitat per part del sector que cada cop es veu més reforçada amb més establiments participants".