Els ebrencs aporten 80.000 quilos d'aliments al Gran Recapte

La delegació de l'Ebre del Banc dels Aliments calcula que serviran per pal·liar la pobresa alimentària del territori durant dos mesos

Mil dos-cents voluntaris han col·laborat en el Gran Recapte a les Terres de l'Ebre.
Mil dos-cents voluntaris han col·laborat en el Gran Recapte a les Terres de l'Ebre. | Cedida
Redacció
29 de novembre del 2016
Actualitzat el 30 de novembre a les 19:27h
El Gran Recapte d’Aliments ha aconseguit compilar enguany 80.891 quilos d’aliments a les Terres de l’Ebre. La delegació a l’Ebre del Banc dels Aliments de les comarques de Tarragona ha expressat la seua satisfacció per la resposta ciutadana a la crida de donar aliments per als més desfavorits, en haver-se assolit les xifres de material recaptat de l’any passat, la qual cosa servirà “per pal·liar la pobresa alimentària del nostre territori durant un parell de mesos”, sosté la delegació.

Si bé és cert que les xifres de dissabte féien teme una resposta més baixa, en comprovar que a Tortosa la recollida havia baixat un 20% a causa de la pluja, finalment “la població ebrenca va demostrar un cop més que el mal temps no atura la solidaritat”, afirma la delegació en un comunicat.

Més de 1.200 voluntaris ebrencs s’han sumat enguany a l’acció solidària. Al llarg d’esta setmana ja es procedirà al repartiment dels aliments, que arribaran a les persones que els necessiten a través de la xarxa d’entitats d’ajuda social que col·laboren amb el Banc dels Aliments. “Tot i això, la fam és molt present al nostre territori i en uns mesos estos aliments ja s’hauran acabat, per això al maig haurem de dur a terme un any més la recollida de primavera, per tal de poder omplir el magatzem del Banc”, conclou.