La Ribera d'Ebre i la Terra Alta celebraran el Dia de les Persones amb Discapacitat amb nombroses activitats

'Barreres fora' és el títol de la jornada que la Creu Roja Gandesa-Móra d'Ebre-Ascó ha preparat per al dissabte 3 de desembre

1200_1480427567Cartell_Jornada_Barreres_fora
1200_1480427567Cartell_Jornada_Barreres_fora
Redacció
29 de novembre del 2016
Actualitzat a les 18:23h
Barreres fora és el títol de la jornada que la Creu Roja Gandesa-Móra d'Ebre-Ascó ha preparat per al dissabte 3 de desembre, amb motiu de la celebració del Dia de les persones amb discapacitat. La cita, que s'organitza per primera vegada i a la qual dóna suport el Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre, es desenvoluparà a l'entorn de a Llanterna, teatre municipal de Móra d'Ebre, i es dirigix a persones tant de la Ribera d'Ebre com de la Terra Alta.

El tret de sortida a la jornada, que començarà a les 10 del matí, serà l'actuació del grup de música The Disgraces, que oferirà música pop-rock al terrat de la Llanterna. A partir d'aquí se succeiran la resta d'activitats, com un contacontes infantil amb titelles a la biblioteca, un taller infantil amb Creu Roja Joventut, una gimcana en cadira de rodes per a adults i joves, un circuit per fer en cadira de rodes, una exhibició de ball en línia i de dansa aèria amb tela, a més d'una taula rodona per debatre qüestions d'interès per a les persones amb discapacitat física. Per acabar, hi haurà un dinar de germanor.

Compartir inquietuds i conscienciar la societat
Un dels objectius de la jornada és plantejar la constitució d'una associació de les dos comarques que vetlle pels interessos i les necessitats de les persones amb discapacitats i amb dificultats de mobilitat, alhora que esdevinga la veu d'este col·lectiu i es convertisca en un interlocutor vàlid davant de l'administració. A més, també es busca promocionar la igualtat d'oportunitats de les persones amb discapacitat física i motora, sensibilitzar la població en general sobre la problemàtica i fomentar la integració social d'estes persones.

Cal tindre en compte que entre les dos comarques, la Ribera d'Ebre i la Terra Alta, hi ha reconegudes 460 persones amb mobilitat reduïda o alguna discapacitat, 334 a la primera i 126 a la segona. En el cas de la Ribera, 24 persones fan ús del transport adaptat que posa a la seua disposició el Consell Comarcal.