Quatre detinguts en una operació contra la venda de droga a La Ràpita

La investigació es va iniciar arran de les queixes veïnals, i els agenets van detectar un pis llogat on es venien substàncies estupefaents

Substàncies intervingudes en el registre policial, divendres passat.
Substàncies intervingudes en el registre policial, divendres passat. | Cedida
Redacció
28 de novembre del 2016
Actualitzat a les 15:45h
Agents de l'Oficina d'Anàlisi Fiscal de la Guàrdia Civil de Tarragona, en col·laboració amb la Policia Local de La Ràpita, han detingut quatre persones per vendre droga a la menuda, per la qual cosa se’ls acusa de presumptes delictes contra la salut pública i de pertinença a organització criminal. Els detinguts són veïns d'Amposta i La Ràpita i pertanyen a un grup que operava anteriorment a Amposta, però a causa de la pressió policial s'havia desplaçat a La Ràpita per continuar amb l'activitat il·legal.

La investigació es va iniciar el mes passat, quan un grup de veïns de la localitat es va queixar del deteriorament que detectaven a la zona a conseqüència de l'augment en la venda de drogues a la menuda. Arran de les queixes es van iniciar diverses gestions a fi de detectar la ubicació d'estos punts de venda per desmantellar-los.

A conseqüència dels dispositius establerts, es va detectar un punt de venda de drogues en un habitatge que s'havia llogat expressament per desenvolupar esta activitat il·legal, i els agents van comprovar, segons explica la subdelegació del Govern en una nota de premsa, com persones presumptament consumidores de substàncies estupefaents visitaven el domicili amb freqüència.

Divendres, quan el Jutjat d'Instrucció número 3 d'Amposta va autoritzar l'entrada i registre de dos domicilis utilitzats per vendre la droga, es va establir un dispositiu conjunt entre la Guàrdia Civil i la Policia Local, arran del que van resultar detingudes quatre persones per estar relacionades directament amb el delicte investigat, i es van trobar 44 i 22 dosis d'heroïna i cocaïna, respectivament, preparades en dosis individuals per a la venda, així com estris utilitzats per a la distribució i documentació d'interès per a la investigació.

Els detinguts, de nacionalitat espanyola i veïns d'Amposta i La Ràpita, pertanyen a un clan d’ètnia gitana, segons la Subdelegació del Govern, i tenen antecedents per fets relacionats amb la venda de groga. Han estat posats a disposició judicial.