La Diputació col·labora en els treballs de recuperació de l'antic pas de barca de Miravet

Un conveni amb l'Ajuntament regula l'aportació de la institució en la recuperació d'este element emblemàtic del paisatge del riu

Redacció
28 de novembre del 2016
Actualitzat a les 17:51h
Vista de Miravet des de l'Ebre, amb el seu castell.
Vista de Miravet des de l'Ebre, amb el seu castell. | Gencat
La Diputació de Tarragona i l'Ajuntament de Miravet han signat un conveni que regula l'aportació de la institució supramunicipal en la reparació i la represa de l'activitat del pas de barca que permet creuar el riu Ebre a l'alçada d'este municipi, segons ha informat la Diputació en una nota de premsa. L'antic pas de barca és un element patrimonial molt apreciat que ha estat sotmès a treballs de restauració per fer front al deteriorament produït per les condicions climatològiques, el pas del temps i les avingudes del riu.

L'informe tècnic elaborat per la Diputació a petició de l'Ajuntament recollia els elements necessaris per esta actuació amb la restauració dels dos antics llaguts i la plataforma que integren l'estructura. A més de l'assistència tècnica, l'ens supramunicipal va acordar una aportació al consistori de 25.000 euros que contribuix per fer front part del cost dels treballs. El president de la Diputació de Tarragona, Josep Poblet, i l'acalde de Miravet, Antoni Borrell, han signat el conveni que regula esta col·laboració.

El pas de barca de Miravet és un transbordador que permet creuar el riu entre Miravet i la C-12 (Eix de l'Ebre). Funciona sense motor com des de fa segles, aprofitant la força de l'aigua per creuar d'un costat a l'altre del riu i està format per dos llaguts units per una plataforma on hi caben fins a tres cotxes.