Alcanar manté i reforça els ajuts a entitats i a la ciutadania

Enguany inclou una línia de subvencions per al transport escolar post obligatori i beques per a esportistes

Joan Roig, Carme Navarro i Jordi Bort presentant la nova convocatòria d'ajudes i subvencions de l’Ajuntament d'Alcanar.
Joan Roig, Carme Navarro i Jordi Bort presentant la nova convocatòria d'ajudes i subvencions de l’Ajuntament d'Alcanar. | Cedida
Redacció
25 de novembre del 2016
Actualitzat a la 13:37h
Carme Navarro, regidora d'Acció Social i Ciutadania de l'Ajuntament d’Alcanar, Jordi Bort, regidor d'Esports, i Joan Roig, regidor de Participació Ciutadana, han presentat la nova convocatòria d'ajudes i subvencions de l'Ajuntament d'Alcanar, que enguany, com a novetat, inclou una línia d'ajuts per al transport escolar post obligatori i beques per a esportistes.

Navarro ha obert la presentació explicant que "és importantíssim estar al costat de la ciutadania i del teixit social, per això mateix s'han desenvolupat ajuts per a respondre als diferents perfils i necessitats, i així seguiran treballant".

La nova línia d'ajuts té un pressupost de 12.000 euros i donarà suport al col·lectiu estudiantil que continua el seu procés acadèmic fora del terme municipal. L'import de la beca serà el resultat de multiplicar per 1 euros la distància de separació en quilòmetres del lloc on es realitzen els estudis respecte a Alcanar. La subvenció concedida no podrà ser inferior a 30 euros, ni superar els 200 per alumne, sempre que no s'excedisca de la partida pressupostària total. "En este cas, es farà una distribució proporcional entre totes les sol·licituds admeses", ha matisat la regidora. La convocatòria es publicarà en els pròxims dies i el termini de presentacions de sol·licituds s'allargarà fins a l'última setmana de desembre.

Enguany també es manté la línia de subvencions a entitats culturals, socials, esportives i a la gent gran, amb un import total de 35.652 euros, així com la convocatòria d'ajuts per a l'adquisició de llibres escolars, amb 12.000 euros, i els ajuts per l'assistència a llar d'infants, amb 50.000 euros. La presentació de sol·licituds en tots tres casos és oberta i finalitza el 14 de desembre. 

L'alumnat matriculat a l'escola Marjal de Les Cases no serà beneficiari de l'ajut per a l'adquisició de llibres, ja que realitzen l'aprenentatge amb material pedagògic preparat pel professorat del centre, que és objecte d'una subvenció nominativa de 2.500 euros. "Les subvencions nominatives també inclouen una partida de 5.000 euros per a Caritas Diocesana que dóna suport a 40 famílies, i una altra de 2.000 per a la Confraria de Pescadors Sant Pere", ha afegit la regidora d'Acció Social. 

Navarro també ha destacat el programa de suport a les famílies més necessitades en recursos econòmics. Així, El Cistell subministra aliments frescos a 40 famílies,  amb un pressupost anual de 7.000 euros. També es compta amb la col·laboració de l'associació Voluntariat Alcanar que desenvolupa el programa El Rober i Calça’t, i que dóna suport a 25 famílies en matèria de roba i calçat, amb una aportació de 3.000 euros per part de l'Obra Social de La Caixa. També s'ha engegat el taller d'habilitats socials per als estudiants del municipi que així ho necessiten, amb un pressupost de 3.000 euros, gràcies a la col·laboració de l'Obra Social de La Caixa. 

En un altre àmbit, l'Ajuntament d’Alcanar col·labora amb les parròquies de Sant Miquel i Sant Pere amb una aportació de 2.000 euros; i amb el desenvolupament de les obres de l'Ermita del Remei, amb un import de 25.000 euros. Paral·lelament, té un conveni amb el Consorci del Museu de les Terres de l'Ebre per a la conservació i difusió del llegat cultural i patrimonial, amb una aportació de 8.000 euros; així mateix, col·labora amb les activitats organitzades per les carrosses a les Festes del Remei, amb una contribució de 1.800 euros. 

Finalment, la regidora d'Ensenyament ha volgut donar importància a la partida de 9.000 euros que es destina per al transport escolar dels xiquets i xiquets de les Cases, i que ha assumit l'Ajuntament davant la retallada del finançament, així mateix,  ha reclamat un canvi normatiu per tal que "la Generalitat torne a assumir els costos de transport dels alumnes que s'han de desplaçar entre diferents nuclis d'un mateix municipi".

Foment de l'esport i la participació social
Bort ha fet esment al pressupost destinat al foment de l'esport. Així, les subvencions a entitats esportives inclouen una partida de 19.000 euros i es troben ja en període de presentació de sol·licituds. El regidor d'esports ha destacat la creixent demanda d'estes entitats, "és un indicador de la bona salut de l'associacionisme esportiu del municipi". Les noves subvencions a esportistes locals, també en tràmit, suposaran un total de 2.000 euros, al conveni amb el Club Deportiu Alcanar es destinaran novament 9.000 euros. 

Així mateix, l'aportació anual al funcionament i manteniment de les instal·lacions esportives  està, en termes generals, al voltant dels 100.000 euros. Per a l'equip de govern, esta despesa significa "una inversió de present i de futur per promoure bons hàbits esportistes, així com el foment de la salut i l'activitat física, dins d'este Estat del benestar que vol apropar tothom a les instal·lacions públiques i gratuïtes", ha manifestat Bort.

Per la seua banda,  Roig ha explicat que estes aportacions van canviant en funció de la realitat del municipi i dels projectes i activitats de les entitats. "Gràcies a la seua col·laboració podem copsar tota la informació necessària per a distribuir els imports i poder fer que estes subvencions siguen eficients, per tal que es pugue continuar enriquint el teixit associatiu, que és la pedra angular de la vida cultural i social del municipi”, ha conclòs el regidor.

Navarro ha tancat la presentació recalcant que per a l'equip de govern és molt important este esforç que fa el municipi i que situa la inversió per damunt dels 200.000 euros, només en ajuts. Així mateix, ha animat a "tothom que tingue dret a estos ajuts, que estigue pendent de les diferents convocatòries i que en face ús perquè es publiquen precisament per a donar-los suport".