Els treballadors de les ambulàncies de l'Ebre es manifestaran el dia 30 de novembre a Tarragona

Els empleats s'oposen als ajustos de les condicions laborals previstos per l'empresa gestora | Amenacen amb una vaga indefinida si no s'arriba a un acord

Els treballadors denuncien una contínua precarització del servei sanitari.
Els treballadors denuncien una contínua precarització del servei sanitari. | Salvem les Ambulàncies
ACN
25 de novembre del 2016
Actualitzat a les 15:42h
Els treballadors del servei de transport sanitari de les Terres de l'Ebre, el Camp de Tarragona i Lleida, els tres lots que es va adjudicar la Unió Temporal d'Empreses (UTE) Egara-Lafuente, han anunciat dos manifestacions, el dia 30 de novembre, a la ciutat de Tarragona, contra els ajustos dels horaris i de la distribució del temps de treball que preveu aplicar la concessionària del servei.

Les mobilitzacions coincidiran amb una reunió dels responsables d'Egara-Lafuente amb els comitès d'empresa de les tres regions i una segona reunió dels treballadors i l'empresa amb la mediació de la Regió Sanitària del Camp de Tarragona. Els empleats de les ambulàncies s'oposen a què la companyia aplique l'article 41 de l'Estatut dels Treballadors per modificar els horaris perquè precaritza les condicions laborals i obre la porta a altres ajustos als sous, als torns o a les seues funcions. Si no s'arriba a un acord el dia 30, convocaran una vaga indefinida.

Quan es complix un any del desplegament de la nova UTE adjudicatària del servei de transport públic a les Terres de l'Ebre, el Camp de Tarragona i Lleida, ja hi ha hagut tres amenaces de vaga per part dels treballadors ebrencs d'Egara-Lafuente, però este cop s'hi sumen també els empleats del lots del Camp de Tarragona i Lleida.

Els treballadors no estan d'acord en l'aplicació de l'article 41 de l'Estatut dels Treballadors per aplicar nous calendaris i consideren que la companyia pretén guanyar més diners a base de retallar els drets laborals dels seus empleats. També rebutgen la contractació de personal en contracte de pràctiques, que guanyen un 60% del sou, per cobrir les vacants del personal que no s'ha renovat. A més, el Centre de Coordinació de les Terres de l'Ebre seguix desplaçat a Tarragona.