Ferran Bel assegura que l'acord per desencallar les obres del pont de l'Estat és proper

L'alcalde de Tortosa diu que s'està treballant «intensament» per resoldre una situació «sobrevinguda» no imputable a l'Ajuntament

Ferran Bel en una foto d'arxiu.
Ferran Bel en una foto d'arxiu. | Sofia Cabanes
ACN
24 de novembre del 2016
Actualitzat el 25 de novembre a les 10:02h
L'alcalde de Tortosa, Ferran Bel, ha volgut sortir al pas de les darreres declaracions que tant des de l'oposició com des del moviment veïnal s'han fet sobre l'aturada de les obres del pont de l'Estat, aproximadament des de fa un mes. Bel ha assegurat que s'està treballant "intensament" per resoldre una situació "sobrevinguda" no imputable a l'Ajuntament, i ha apuntat que l'acord amb la UTE responsable de les obres és proper. "És qüestió d'hores o pocs dies", ha assegurat. Serà llavors, quan hi hage un acord per desencallar l'aturada de les obres, quan el mateix Bel compareixerà públicament per donar detalls de què ha passat, quina solució s'adopta, com es materialitza i si suposarà o no un retard en el termini de finalització de l'obra. "És una situació complexa des del punt de vista jurídic, econòmic i tècnic, i la solució també és complexa", ha argumentat.

Sense voler fixar un termini concret ni desvetllar els motius concrets de l'aturada de les obres, Bel s'ha mostrat este dijous convençut que en poques hores o dies es podrà anunciar un acord amb la UTE adjudicatària. L'alcalde ha assegurat que, serà llavors, quan donarà tots els detalls i documentació perquè la ciutadania pugue entendre què ha passat. "No podem explicar la causa fins que no tinguem la solució. El que es tracta és defensar els interessos de l'Ajuntament el millor possible. Si ara donem certes explicacions segurament dificultarem la resolució", ha manifestat l'alcalde.

Bel tampoc ha volgut contestar ara les crítiques fetes des de l'oposició sobre la gestió d'este afer. "Encara que algú hage volgut fer tota la demagògia i més, no és una causa imputable a l'Ajuntament", ha afegit. L'alcalde s'ha mostrat també comprensiu amb la preocupació i indignació de veïns i comerciants per l'aturada de les obres del pont. "Entenc el neguit que genera perquè no estiguen treballant. Ara hem de veure si som capaços, amb la solució que prenguem, de complir els terminis o minimitzar els retards", ha manifestat Bel. En tot cas, malgrat que no és l'opció que ell voldria, l'alcalde no ha descartat que en funció de la solució que s'adopte es pugue reobrir el pont de l'Estat a la circulació temporalment. 

Els veïns donen una setmana per assolir l'acord
Per la seua part, la Federació de Veïns de Tortosa ha denunciat la gestió de les obres feta pel consistori i ha reclamat a l'Ajuntament que s'actue d'immediat. "Els donem una setmana per arribar a un acord i si este no arriba, que reobren el pont", ha manifestat el president de la Federació, Josep Baubí. 

Els veïns han recordat que la restricció de la circulació pel pont de l'Estat afecta a la mobilitat del territori, i han demanat a l'Ajuntament que "trenque" la relació amb l'empresa "que ens pren el pèl a tots".