PREVENCIÓ

Trànsit desplega controls específics al transport escolar a l'Ebre per vigilar sobretot l'ús dels cinturons

En un operatiu de l'IES de Roquetes només s'ha imposat una sanció per falta de senyalització dels graons de l'autocar

per ACN, Roquetes, 23 de novembre de 2016 a les 11:57 |
Transport escolar. | Cedida
Aquesta informació es va publicar originalment el 23 de novembre de 2016 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El Servei Català de Trànsit fa esta setmana una campanya intensiva de control del transport escolar a tots els instituts de les Terres de l'Ebre. Com ha explicat el cap de torn de Trànsit de les Terres de l'Ebre, Carles Ferran, estos operatius es fan dos cops a l'any amb l'objectiu d'evitar l'accidentalitat però sobretot requerir i conscienciar els sistemes de seguretat passiva als busos. És a dir, "que tots els xiquets vagen asseguts en el seus seients i fent ús dels cinturons de seguretat". Ferran ha remarcat que estes mesures són "importantíssimes per minimitzar lesions físiques dels passatgers" en cas que l'autocar bolqués o sortís de la via. Este dimecres, els Mossos d'Esquadra han desplegat un dels operatius a l'IES de Roquetes on han revisat quatre autobusos. L'única infracció que s'ha detectat és la falta de senyalització lumínica a les escales d'accés i sortida de l'autocar.

Ferran ha explicat que estes campanyes servixen per "conscienciar els centres educatius i les mateixes empreses de transport que la normativa s'ha de complir i s'ha de ser una mica estricte". Els operatius controlen que els vehicles no tinguen cap deficiència tècnica i que disposen de tots els permisos i tota la documentació. Als conductors se'ls requerix que tinguen els descansos i les conduccions en regla i als seus acompanyants "que tinguen clar el seu objectiu dins de l'autobús ja sigue en el trajecte ordinari i normal de cada dia com quan passa un accident o una avaria". 


En la revisió que s'ha dut a terme als quatre autobusos que porten fins a l'IES de Roquetes alguns alumnes, els Mossos d'Esquadra han certificat que els joves feien ús del cinturó, que no hi havia cap anomalia greu en els vehicles, els tests d'alcoholèmia dels conductors han estat negatius i els tacògrafs eren correctes. Només s'ha detectat una infracció en un dels autobusos per no portar senyalitzat amb bandes lluminoses les escales d'accés i sortida.

El Servei Català de Trànsit ha fet enguany 13 campanyes preventives integrals amb esta de control del transport escolar. N'hi ha prevista una més abans de finals d'any. Al mes de maig es va fer el primer d'estos operatius específics amb un total de 491 vehicles revisats i 63 denúncies, la majoria relacionades amb les condicions dels vehicles o administratives. Per conscienciar de la importància de l'ús del cinturó també als autocars, Trànsit difon esta setmana a través de les xarxes socials material audiovisual amb les lema A l'autocar també

Cal recordar que l'obligatorietat d'utilitzar cinturó de seguretat s'estén també als usuaris dels vehicles de transport de passatgers que en duguen d'instal·lats. 

 

Participació