Alerta pel temporal de pluja i vent que afectarà bona part del país este dimecres

Protecció Civil també emet un avís per fort onatge

1200_1475824152Pluja_a_Gurb
1200_1475824152Pluja_a_Gurb | Josep M. Costa
Redacció
22 de novembre del 2016
Actualitzat a les 22:05h
Protecció Civil ha emès una prealerta del pla per inundacions Inuncat per la previsió que hi puga haver acumulacions d'aigua i creixement de rius i rieres a causa de la pluja que el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) preveu des d'esta matinada i durant tot el dimecres a gran part del territori. També es preveu un episodi d'onatge fort que podria provocar incidències en el front marítim. 

A més també s'ha emès una prealerta del pla Procicat pel vent que s'espera que demà afecte tot el terç nord-oest en especial a les zones de muntanya i també al litoral i prelitoral de Barcelona i Tarragona.

Al Pirineu Occidental, a les comarques del Pallars, l'Alta Ribagorça i l'Alt Urgell, on l'SMC preveu l'acumulació de pluja abundant des d'esta matinada i durant el dia de demà, hi podria haver creixement dels nivells dels rius a les capçaleres de les dos Nogueres (Noguera Pallaresa i Noguera Ribagorçana) i la possibilitat de desbordaments locals. 

Pel que fa al litoral i, principalment, al prelitoral des de la Selva fins al Baix Camp, l'SMC també ha previst pluja abundant. No es descarta que es puguen incrementar els cabals dels rius en altres punts de l'interior de les comarques interiors de Tarragona i de les comarques de Lleida si les pluges abundants es desplacen cap a estes zones al llarg del dia.

A més, segons l'SMC les pluges també podran ser intenses en algun moment i de forma local a punts de la meitat est del país i per tant en estos àmbits es podrien generar incidències localment per acumulacions d'aigua en zones urbanes. L'episodi de pluges s'iniciarà al matí per la part sud i anirà avançant direcció nord.

El litoral es veurà afectat també per l'episodi de fort onatge previst per l'SMC per demà i que s'intensificarà a partir de migdia a la part central i nord de la costa. El temporal provocarà onades de mar cap a terra (d'origen sud i est) que podrien superar els 2.5 metres i per tant provocar afectacions, inclosa alguna inundació local, en punts del front marítim.