Arriba la 56a edició de la Fira de Mostres d'Amposta

Es manté la gratuïtat d'entrada i s'habiliten estands més econòmics per a empreses de nova creació

Redacció
22 de novembre del 2016
Actualitzat a les 17:53h
Visitants a l'edició passada de la Fira de Mostres d'Amposta.
Visitants a l'edició passada de la Fira de Mostres d'Amposta. | Sílvia Berbís
La Fira de Mostres d'Amposta arribarà, del 3 al 6 de desembre, a la seua 56a edició. Ho faran mantenint les principals novetats introduïdes l'any passat: la seua gratuïtat i l'horari partit, d'11 a 14 hores i de 16 a 21 hores. "Hi havia sectors que estaven recelosos de la gratuïtat de la Fira, però es va demostrar que va ser un encert", ha argumentat l'alcalde d'Amposta, Adam Tomàs, tot recordant que va haver-hi més de 52.000 visites. "L'èxit d'assistència va ser brutal i l'impacte que va tenir sobre el sector restauració i comercial de la ciutat", ha afegit Tomàs. Pel que fa a l'horari partit, la regidora de Fires, Joana Estévez, ha assenyalat que "va ser una demanda dels expositors l'any passat, que també va funcionar molt bé".

Segons ha informat el consistori ampostí en una nota de premsa, enguany hi haurà uns 100 expositors, més d'una trentena dels quals són nous. Ocuparan els 5.000 metres quadrats interiors i els 25.000 exteriors. Com a novetat, enguany s'ha destinat un espai amb estants més petits i a preus més assequibles per empreses i comerços que han iniciat la seua activitat este 2016. "El nostre objectiu és donar-los visibilitat i que es puguen presentar en societat", ha explicat la regidora. D'altra banda, enguany s'ha programat, per als dies previs de Fira, un curs dirigit als expositors perquè puguen traure el màxim profit de la seua participació a la mostra.

L'alcalde de Saint Jean de la Ruelle, inaugurador
Respecte a la inauguració, prevista per dissabte, 3 de desembre, a partir de les 12 hores, l'alcalde ha explicat que "se seguix amb la línia iniciada l'any passat que la inaugure gent significativa del municipi, o amb alguna vinculació, allunyant-nos del polític de torn". En esta 56 a edició serà l'alcalde de la ciutat francesa agermanada amb Amposta, Saint Jean de la Ruelle, Christophe Chaillou qui inaugure la mostra. "L'any passat es van complir 30 anys de l'agermanament i és una manera de commemorar-lo i estretir relacions", ha assenyalat Tomàs.

Programa d'actes
Com és habitual, també s'han programat diferents activitats. El dia 3, a les 16.15 hores, es retransmetrà el partit Barça–Madrid a l'auditori firal. El diumenge 4 serà el Dia de la Comarca, organitzat pel Consell Comarcal i que enguany anirà dedicat a Alcanar. També se celebrarà la setena trobada d'intercanvi de plaques de cava. El dilluns 5, dia de festa local, serà el Dia del Nen, amb les atraccions a preus populars. A més, coincidix amb el Dia del Voluntariat, i la regidoria de Joventut i Participació Ciutadana organitzarà diferents actes tant a la Fira com al Casal. També el dia 5 tindrà lloc el tradicional Concurs de Paelles, que enguany arriba a la 46a edició.

A més d'este programa, durant tots els dies de Fira, els expositors faran activitats i tallers, tant als seus estands com a la zona habilitada per a tallers. En este espai, a més, també hi haurà un seguit de tallers per a xiquets i xiquetes.

El cartell, obra d'un exalumne d'Esardi
Un any més, el cartell de la Fira de Mostres d'enguany és obra d'un exalumne d'Esardi. Concretament, d'Andreu Castells, que el curs passat va acabar la seua formació a l'Escola d'Art i Disseny. Va ser durant l'any passat quan els alumnes van treballar la tècnica de l'origami -tècnica de plegat de paper-, amb la qual es basa el cartell d'enguany.

"A través de bafarades de paper amb diferents formes, mides i colors, vol expressar el diàleg que s'establix a la fira entre les empreses, els visitants i els clients" ha explicat la professora d'Esardi, Sefa Villalbí.