L'Escola d'Art de la Diputació a Tortosa inicia un cicle gratuït per explicar com recuperar les obres d'art

La primera conferència tindrà lloc este dimecres i se centrarà en la pintura a l'oli 'La mort de Bernat Puigvert', de l'artista Miquel Fluixench

La pintura 'La mort de Bernat Puigvert', de l'artista Miquel Fluixench.
La pintura 'La mort de Bernat Puigvert', de l'artista Miquel Fluixench. | Cedida
Redacció
22 de novembre del 2016
Actualitzat a les 22:23h
No tothom ho sap, però els Tallers de conservació i restauració de l'Escola d'Art de la Diputació a Tortosa són un referent a Catalunya en matèria de recuperació del patrimoni artístic dels pobles i ciutats. Del centre han sortit restaurades obres emblemàtiques, bé siguen escultures, pintures, documentació en paper, estris d'arqueologia o material científic, segons ha explicat la Diputació de Tarragona en una nota de premsa.

Ara, un cicle de xerrades gratuït i obert a tothom pretén fer arribar esta realitat a l'alumnat del centre i a tothom en general. El primer d'estos actes tindrà lloc este dimecres, a les 18.30 hores, amb una sessió sobre la restauració de la pintura La mort de Bernat Puigvert, de l'artista Miquel Fluixench.

La tècnica en conservació i restauració de l'Escola Sílvia Panadell, explicarà als assistents el procés de restauració d'esta pintura sobre tela, procedent del Museu d'Art Modern de la Diputació a Tarragona. L'obra La mort de Bernat Puigvert il·lustra un episodi de la novel·la romàntica. Les intervencions que s'estan realitzant a la peça són la neteja i consolidació del bastidor, el tractament dels forats i estrips de la tela, la neteja de la brutícia superficial i, finalment, l'eliminació del vernís. 

La conferència té com a objectius la transferència de coneixements, posar a l'abast de l'alumne i el públic interessat els treballs tècnics, donar a conèixer el patrimoni cultural i explicar la dinàmica de treball d'un taller de conservació i restauració.

A banda d'este cicle que tot just s'inicia, l'Escola d'Art de la Diputació a Tortosa du a terme xerrades sobre restauració als diferents municipis on ha realitzat tasques de conservació o restauració de peces, una iniciativa que completa la recuperació d'este patrimoni i contribuix a la plena valorització de la peça per part de la ciutadania.