Més de 70 persones es formen al programa Ribera d'Ebre Viva per trobar feina

Durant el 2016 s'han dut a terme sis cursos de formació dels perfils professionals més demandats a la comarca

Redacció
22 de novembre del 2016
Actualitzat a les 11:11h
Els assistents a la darrera sessió del curs de cuidador de persones dependents.
Els assistents a la darrera sessió del curs de cuidador de persones dependents. | Cedida
Més de 70 persones han participat, al llarg del 2016, en les sis accions de formació posades en marxa enguany dins el programa Ribera d'Ebre Viva, subvencionat pel Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC) en el marc dels programes de suport al desenvolupament local, segons ha informat el Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre en una nota de premsa.

Així, s'han dut a terme sis cursos en total: d'auxiliar de bar i cuina, de depenent de comerç, de mosso de magatzem, de reposador de gran superfície, de cuidador de persones amb dependència i d'auxiliar de vivers i jardins. A més, un 18% dels alumnes han completat esta formació amb un període de pràctiques en empreses riberenques.

Es tracta dels perfils professionals més demandats a la comarca, i és que les temàtiques s'han programat recollint les necessitats dels empresaris a l'hora de contractar treballadors.

Tots els participants dels cursos formatius són persones en recerca activa de feina, que han participat en accions del Dispositiu d'Inserció Sociolaboral Ribera d'Ebre Viva del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre, que complementen esta formació i els facilita eines per millorar este procés.

Curs de cuidador de persones dependents
Esta setmana s'ha iniciat la darrera acció de formació; es tracta d'un curs de cuidador de persones dependents, en el qual estan participant 14 persones. Unes sessions que pretenen preparar els usuaris per a cuidar a persones i col·lectius amb necessitats especials pel que fa a salut física, com ara persones grans i/o amb alguna discapacitat, a més tenir cura de la seua vida diària.

Esta formació, com s'ha fet amb la resta, té un apartat teòric i un de pràctic, i a més dels continguts específics del lloc de treball, els assistents aprenen també sobre eines per millorar la seua ocupabilitat, com és la recerca activa de feina o les competències transversals més demandades per l'empresariat per este lloc de treball.