El networking d’ocupació jove de la Ribera d’Ebre posa en contacte professionals i empreses este divendres

La jornada tindrà lloc a partir de les 10 del matí al Centre d’Empreses ‘La Ribera’ de Flix

Cartell de la jornada d'este divendres.
Cartell de la jornada d'este divendres.
Redacció
17 de novembre del 2016
Actualitzat a les 18:14h
Joves professionals que tinguen interès per treballar a la Ribera d'Ebre o vulguen accedir a un millor lloc de treball, i empreses del territori que busquen incorporar estes persones a les seues plantilles, seran els protagonistes este divendres 18 de novembre del networking d'ocupació jove que tindrà lloc, a partir de les 10 del matí, al Centre d'Empreses ‘La Ribera’ de Flix.

El Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre impulsa la iniciativa, seguint amb la línia estratègica de retenir el talent a la comarca i incentivar que els joves puguen desenvolupar el seu projecte vital al territori. Esta vegada, a través del Consorci Intercomarcal d'Iniciatives Socioeconòmiques (CIS) Ribera d'Ebre - Terra Alta i amb el suport de l'Ajuntament de Flix, s'ha preparat el networking per reivindicar la figura dels joves professionals amb estudis universitaris per tal que s'activen a trobar una feina qualificada i ajustada al seu perfil.

L'objectiu de la jornada, que és gratuïta, és posar en contacte joves amb estudis universitaris i empreses de la zona, de manera que de la trobada en puguen sorgir nous contractes laborals. Les companyies del territori busquen, entre altres, perfils d'enginyeria, química, comercials, operaris, personal d'hostaleria i persones especialitzades en comunicació, publicitat i màrqueting. Pel que fa a les empreses, treballen en diferents sectors, com ara l'energia eòlica, l'agricultura, l'hostaleria, el sector sanitari, la publicitat o la informàtica i el desenvolupament de software.

Activitats a mida dels joves i les empreses
La jornada oferirà diferents activitats adreçades als dos perfils que hi assistiran. D'una banda, proposa iniciatives als joves per millorar les seues oportunitats d’ocupació al territori, i de l'altra, presenta a les empreses eines per facilitar la captació d'estos joves.
Així, s'ha programat una xerrada titulada ‘Com gestionar el talent jove, motivació i reptes’; un espai dinàmic de contacte entre empresaris i joves per generar noves oportunitats professionals; i visites a Vestas, una empresa del sector eòlic amb oficina a Flix, i a Zona Líquida, l'espai de coworking rural de Riba-roja d'Ebre.

Tot plegat s'emmarca en el programa Odisseu, impulsat per la Direcció General de Desenvolupament Rural del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació i per la Direcció General de Joventut del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, a partir d’una iniciativa conjunta de la Fundació del Món Rural i de l’Associació d’Iniciatives Rurals de Catalunya (ARCA), amb la col·laboració dels Grups d’Acció Local Leader de Catalunya i la xarxa de professionals de joventut.