Simulacre d'incendi en un vaixell esportiu al port de les Cases d'Alcanar

L'exercici ha servit per posar en pràctica el sistema d'avisos del Pla d'autoprotecció | També s'ha comprovat el Pla interior de contingència de la instal·lació portuària

Embarcació on s'ha realitzat el simulacre.
Embarcació on s'ha realitzat el simulacre. | Cedida
Redacció
17 de novembre del 2016
Actualitzat a les 16:04h
El port de les Cases d'Alcanar ha estat l'escenari d'un simulacre d'incendi d'una embarcació esportiva amb vessament de combustible en aigües de la dàrsena esportiva este dijous, segons ha informat el Departament de Ports en una nota de premsa.

L'exercici, organitzat per Ports i Protecció Civil en col·laboració amb el Club Nàutic de les Cases d'Alcanar, ha servit per posar en pràctica el sistema d'avisos del Pla d'autoprotecció i comprovar el Pla interior de contingència de la instal·lació portuària i les accions del seu personal, a més de comprovar la coordinació entre els mitjans humans materials del port i cossos d'emergència.
 
Un cop un mariner ha detectat l'incendi i el vessament de l'embarcació esportiva ha alertat al Centre de Control, Alarma i Comunicacions del Club Nàutic, i este ha fet els avisos al telèfon d'emergències 112 de Catalunya, al Centre de Coordinació Operativa de Catalunya (CECAT) de Protecció Civil de la Generalitat, la Policia Local i el guardamolls del port.

Paral·lelament, els equips de primera i segona intervenció del port han desamarrat les embarcacions veïnes i han fixat l'embarcació afectada. Així mateix, han preparat i desplegat les barreres absorbents i les han col·locat a la bocana del port com a mesura preventiva per evitar l'expansió del vessament d'hidrocarbur.
 
Cossos d'emergència
Els Bombers de la Generalitat han participat amb un vehicle d'aigua, un vehicle de comandament i 4 bombers. Com a conseqüència de l'incendi, s'ha produït un vessament d'hidrocarburs que ha estat controlat per l'Autoritat portuària i els Bombers. Els agents d'este cos s'han concentrat en la col·laboració de la recerca de possibles víctimes, la identificació de la localització exacta de l'incendi i l'establiment de mesures per al seu confinament, per tal d'evitar l'afectació a embarcacions properes.
 
La Policia Local ha disposat de les patrulles pertinents en els llocs determinats en el seu pla d'actuació de grup per fer els talls de trànsit, el control d'accés pertinent al port de les Cases d'Alcanar, i facilitar l'accés dels vehicles d'emergència.
 
Protecció Civil (DGPC), a través del Centre de Coordinació Operativa de Catalunya CECAT, ha fet la recepció de la trucada del simulacre, i el responsable de Protecció Civil a Terres de l'Ebre ha estat present com a observador.