Una escultura de la Cinta presidirà la façana principal de la catedral de Tortosa

Per commemorar el 400 aniversari de la Reial Arxiconfraria de la Cinta s'han organitzat més de 70 activitats | El papa Francesc ha atorgat l'Any Jubilar a la Diòcesi de Tortosa

Esbós de la façana de la catedral de Tortosa amb la nova escultura.
Esbós de la façana de la catedral de Tortosa amb la nova escultura. | Cedida
Redacció
16 de novembre del 2016
Actualitzat a les 19:47h
La Reial Arxiconfraria de la Cinta ha presentat un programa d'activitats per commemorar el 400 aniversari de l'entitat, per este motiu el papa Francesc ha atorgat l'Any Jubilar a la Diòcesi de Tortosa. S'han organitzat més de 70 activitats sota el lema Aquí tens la teva mare, que es duran a terme al llarg del 2017, i que comprenen des de la vessant més religiosa fins a d'altres de tipus institucional, cultural o pelegrinatges. 

Segons ha informat la Reial Arxiconfraria de la Cinta en una nota de premsa, un dels aspectes més destacats serà la instal·lació d'una escultura de la Mare de Déu de la Cinta a l'espai central de la façana principal de la catedral de Tortosa. La imatge serà de 2,70 metres, i estarà feta amb marbre de Carrara.

L'obra ha estat encarregada a l'escultor Marco Augusto Dueñas, un prestigiós artista amb obres a l'exterior de la basílica de Sant Pere, al Vaticà, i que també s'ha encarregat de la finalització d'aspectes escultòrics de la façana exterior de l'Almudena, a Madrid. Està previst que l'escultura sigue beneïda el 10 de setembre del 2017. 

El programa d'activitats
Les activitats commemoratives començaran el 15 de gener de 2017 amb la missa solemne d'obertura de l'Any Jubilar. A les tradicionals dominiques o l'estacional en festes se sumaran actes culturals que repassaran la història de la Reial Arxiconfraria.

A més, durant l'Any Jubilar hi ha previstes que es realitzen peregrinacions a la basílica de Santa Maria del Pi, a Barcelona, a Vic, a l'abadia d'Àvila o a Villar de Cañas. Així mateix, també s'ha organitzat un cicle de conferències, diversos concerts, així com una exposició sobre art al voltant de la Cinta al Museu de Tortosa.

El pressupost de tot el calendari d'accions és de 169.750 euros, una quantitat que "s'espera aconseguir a partir de donacions, aportacions i els ingressos que genere cadascuna de les diferents activitats que s'organitzen", segons ha explicat l'entitat.