Mossèn Manyà, Pérez Bonfill, Zoraida Burgos i Jesús Massip, protagonistes de les II Jornades de Patrimoni Literari Ebrenc

Tindran lloc entre els dies 21 i 25 de novembre | La clausura anirà a càrrec d'una conferència de la directora de la Institució de les Lletres Catalanes

Les Jornades tindran lloc els dies 21 i 25 de novembre.
Les Jornades tindran lloc els dies 21 i 25 de novembre. | Adrià Costa
Redacció
16 de novembre del 2016
Actualitzat a les 15:09h
La biblioteca Marcel·lí Domingo (BMD) ha presentat el programa de les II Jornades de Patrimoni Literari Ebrenc que es fan entre els dies 21 i 25 de novembre. Enguany estan dedicades a la figura de mossèn Manyà i als autors Manuel Pérez Bonfill, Zoraida Burgos i Jesús Massip. Durant tota la setmana, professors i estudiosos glossaran la figura dels quatre protagonistes de les jornades, segons ha informat el consistori tortosí en una nota de premsa.

Cada dia estarà dedicat a un dels intel·lectuals objecte d'homenatge. Així, el dilluns es parlarà de l'escriptor i teòleg mossèn Manyà; dimart, de Zoraida Burgos; dimecres, sobre Manuel Pérez Bonfill, i dijous, de Jesús Massip. Entre els ponents hi haurà els periodistes Josep Bayerri i Xavier Garcia; la directora de l'Escola d'Art, Pili Lanau; els professors Manel Ollé, Emigdi Subirats, Enric Queralt, Josep Cid i Leonardo Escoda, així com altres experts en la seua obra com Àlex Broch, Verònica Hernández Royo, Lluís Martín Santos, i la cantautora Montse Castellà.

Divendres es clouran les jornades amb una conferència a càrrec de la directora de la Institució de les Lletres Catalanes, Laura Borràs, que precedirà un homenatge al lingüista Joan Beltran, Creu de Sant Jordi 2016. Les jornades inclouen una activitat paral·lela, el dissabte 25 de novembre, hi haurà una bicicletada literària de Tortosa a Aldover, amb lectura de textos sobre l'Ebre, a càrrec de Xell Aixarch, tècnica de la BMD. També es podrà visitar l'exposició de Tom Carr Enfilant-nos per l'heura: simbolisme i representació.

Les II Jornades de Patrimoni Literari Ebrenc tenen per objectiu donar a conèixer els autors locals per tal de reivindicar-los i entendre'ls com una eina de cohesió territorial. Les jornades estan obertes al públic en general i, a més, estan reconegudes pel departament d'Ensenyament com a una activitat de formació permanent del professorat.