La Ribera d'Ebre incorpora un servei d'atenció a familiars de malalts mentals

S'oferirà els dimarts alterns de 4 a 7 de la tarda | El Montsià i el Baix Ebre ja disposaven d'este servei especialitzat, i la Terra Alta també s'hi afegix este novembre

Façana del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre, seu on s'oferirà el nou servei.
Façana del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre, seu on s'oferirà el nou servei. | Cedida
Redacció
15 de novembre del 2016
Actualitzat el 16 de novembre a les 15:38h
El Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre oferirà un punt d'atenció adreçat a les famílies de persones afectades per algun trastorn mental, que durà a terme l'Associació de Familiars de Malalts Mentals de les Terres de l'Ebre. Així, l'entitat destinarà un professional a donar este nou servei, que s'oferirà a partir del proper dimarts, 22 de novembre, a la mateixa seu del Consell Comarcal els dimarts alterns de 4 a 7 de la tarda, ha informat el Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre en una nota de premsa.

La cap de l'Àrea de Serveis Socials del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre, Anna Rel, ha valorat molt positivament la incorporació d'este servei, ja que "les famílies tindran una atenció i un suport especialitzat, i faran xarxa social entre ells". A més, ha afegit que "milloraran el nivell d'angoixa i estrès davant una afectació que té moltes connotacions socials", per la qual cosa "és imprescindible fer-ne sensibilització".

Servei especialitzat
Per ara, entre les activitats que l'Associació de Familiars de Malalts Mentals de les Terres de l'Ebre posarà a disposició dels riberencs hi ha el servei d'acollida familiar, suport, informació i seguiment personalitzat a les famílies; servei d'atenció individualitzat als usuaris; tramitacions de prestacions econòmiques de l'INSS i el departament de Treball, Afers Socials i Famílies; a més de coordinar-se amb els diferents professionals de l'àmbit de serveis socials i centres de salut mental del territori.

La resta, com ara els cursos d'informàtica i noves tecnologies, així com les activitats lúdiques, formatives i trobades de malalts i familiars, es continuaran fent a la Ràpita, on l'entitat té la seu, tot i que no es descarta que en un futur les puguen dur a terme arreu de les Terres de l'Ebre.

Treball en benefici dels usuaris
Entre els objectius que es perseguixen amb este nou servei hi ha la millora de la capacitat d'empoderament dels usuaris, per potencia-ne l'autoestima i aconseguir l'autonomia personal; la vetlla per la millora assistencial, la rehabilitació, la reinserció laboral i social dels malalts mentals, o la sensibilització de la societat i les autoritats públiques sobre la problemàtica que envolta la malaltia mental.

Amb tot això, la Ribera d'Ebre se suma a les comarques del Montsià i el Baix Ebre, que fins ara eren les úniques de les Terres de l'Ebre que tenien disponible este servei especialitzat. Este mes de novembre també s'hi afegix la Terra Alta, a través del seu Consell Comarcal, de forma que les quatre comarques ebrenques quedaran cobertes en este sentit.