La Diada del Llagostí de la Ràpita atrau 2.000 persones i repartix 3.500 degustacions

Hi van participar catorze restaurants i també la Confraria de Pescadors del municipi | Les Jornades Gastronòmiques continuen fins a l'11 de desembre

Redacció
14 de novembre del 2016
Actualitzat el 16 de novembre a les 15:41h
El pavelló de La Ràpita durant la XIV edició de la Diada del Llagostí.
El pavelló de La Ràpita durant la XIV edició de la Diada del Llagostí. | Cedida
La XIV edició de la Diada del Llagostí de La Ràpita, celebrada el passat dissabte, va atreure 2.000 persones al pavelló firal del municipi, on es van distribuir 3.500 degustacions d'este marisc acompanyades de vins de la DO Terra Alta. Cadascun dels catorze restaurants participants i la Confraria de Pescadors van distribuir, cuinades de diferent manera, una mitjana de 250 degustacions en el decurs de la jornada, que va ser inaugurada pel director general de Turisme de Generalitat, Octavi Bono, segons ha informat el consistori en una nota de premsa.

La regidora de Turisme de l'Ajuntament, Rosa Anglès, ha valorat com a "molt positives" les xifres d'afluència a la Diada, així com l'increment de la demanda als restaurants en encetar-se també les Jornades Gastronòmiques del Llagostí, que continuen fins a l'11 de desembre. Igualment han tingut una bona rebuda les escapades proposades des de l'Estació Nàutica per incentivar les visites a La Ràpita aprofitant la Diada i les Jornades del Llagostí.

"Avancem en l'objectiu de desestacionalitzar la demanda i ens promocionem com a destinació turística, perquè segons els restauradors consultats, han tingut una afluència superior a l'habitual per l'època en els seus establiments durant el cap de setmana, de manera que la valoració és del tot positiva”, ha afirmat Anglès.

Les propostes
Llagostins a l'estil mariner, al crocant, en carpaccio o en tartar són algunes de les propostes elaborades en la Diada per degustar el marisc –a un preu de 5 euros per degustació i beguda-, mostrant les moltes possibilitats culinàries d'un dels productes estrella de la llotja rapitenca.
 

Un dels plats proposats per a la XIV Diada del Llagostí. Foto: Cedida

També les Jornades oferiran un ventall extraordinari de receptes amb llagostins, incloses en menús que oscil·len entre els 35 i els 40 euros. Són menús que combinen l'ingredient protagonista amb altres productes tradicionals de proximitat, com ara l'arròs, altres productes de la llotja rapitenca, com les espardenyes o el rap, també de temporada, com els bolets, i altres més innovadors com el shitake o la salicòrnia.

La regidora de Turisme ha destacat també la bona rebuda de les Escapades del Llagostí. Es tracta de tres paquets turístics –la Ruta de la Mar de l'Ebre, la Ruta de les Llacunes i la Ruta de les Muscleres- que s'oferixen a preus avantatjosos i combinen allotjament, gastronomia i diferents propostes de turisme actiu, amb esports nàutics i d'aventura. "Hi ha un bon nombre de sol·licituds per fer les rutes i també hem donat nombrosa informació a gent que s'ha interessat per fer alguna de les escapades", ha assegurat la regidora.