Litterarum obre convocatòria artística i posa data a l'edició del 2017

El període d'inscripcions artístiques finalitzarà el proper 20 de desembre | Les dates de la desena edició seran els dies 26, 27 i 28 de maig de 2017

Redacció
14 de novembre del 2016
Actualitzat a les 14:16h
Moment de l'espectacle inaugural de l’última edició 'Cos', d’Albert Roig.
Moment de l'espectacle inaugural de l’última edició 'Cos', d’Albert Roig. | Cedida
Litterarum, Fira d'Espectacles Literaris de Móra d'Ebre ja ha fixat les dates de la que serà la seua desena edició: els dies 26, 27 i 28 de maig de 2017. L'organització ha informat en una nota de premsa que ja estan publicades les bases de la convocatòria, i també està obert el període d'inscripcions artístiques, que finalitzarà el 20 de desembre de 2016. La principal novetat d'estes inscripcions és que s'hauran de fer via Internet a través d'un formulari de sol·licitud en línia que es trobarà al web oficial de la Fira, i permetrà a les companyies inscriure's d'una manera més ràpida i efectiva.

Com a fira professional, organitzada per la Institució de les Lletres Catalanes i l'Ajuntament de Móra d'Ebre, promou propostes escèniques de qualsevol disciplina de les arts de l'espectacle basades en textos literaris escrits originàriament en llengua catalana.

La directora de la Institució de les Lletres Catalanes, Laura Borràs, ha fet una crida a presentar-hi propostes d'espectacles "a tots els artistes i les companyies perquè ens ajudin a arribar a aquelles persones que encara no saben com els pot agradar llegir". Borràs ha afegit que el que fa Litterarum "és oferir a la literatura altres camins per arribar a un públic més ampli a través de les aliances de la paraula amb la imatge, la música o el moviment". D'altra banda, el director de Litterarum, Albert Pujol, ha destacat que "s'està davant d'una edició que celebrarà els deu anys amb reptes nous molt importants que tornarà a situar Móra d'Ebre com a capital de la literatura catalana a escena".

Visibilitat a tots els espectacles
L'objectiu principal d'esta fira professional és donar visibilitat a tots els espectacles al voltant de la literatura originàriament escrita en llengua catalana per tal d'apropar-los a professionals de l'àmbit de la gestió cultural, tècnics culturals d'administracions públiques, empreses de gestió d'espectacles, biblioteques, associacions culturals, entre d'altres, i que estos els incloguen en la programació de les diverses activitats que es realitzen en els territoris de parla catalana i arreu.

Poden participar a la Fira companyies, grups, col·lectius, intèrprets, associacions i empreses que presenten propostes amb un plantejament professional de les diverses disciplines de les arts de l'espectacle: arts escèniques, arts i músiques de carrer, arts del circ i de la pista, dansa, música i cant i espectacles multidisciplinars. Les propostes poden anar adreçades tant a un públic adult com familiar de qualsevol edat.

Durant el primer trimestre del 2017, l'organització comunicarà als interessats quines són les propostes acceptades per formar part de la programació.