La Jornada Institut Ramon Muntaner debat sobre la realitat dels instituts i centres d'estudis, a Móra la Nova

L'acte central es va organitzar en tres apartats diferents, en els quals es van exposar experiències, projectes i publicacions

Redacció
16 de novembre del 2016
Actualitzat a les 15:23h
Moment de la IV Jornada Institut Ramon Muntaner.
Moment de la IV Jornada Institut Ramon Muntaner. | Cedida
Móra la Nova va acollir, el cap de setmana passat, la Jornada Institut Ramon Muntaner. Cultura i recerca en el territori, una activitat organitzada per l'Institut Ramon Muntaner (IRMU) per a donar a conèixer públicament els projectes i les publicacions que reben el suport d'esta institució, així com per a oferir un espai on debatre i intercanviar opinions i experiències sobre la realitat dels instituts i centres d'estudis, segons ha informat la institució en una nota de premsa.

La directora de l'IRMU, M. Carme Jiménez, ha valorat positivament esta quarta edició, "la jornada ha servit per a certificar el gran interès de les recerques i projectes que es fan des del món local. Hem pogut comprovar que el teixit dels centres d'estudi cada vegada està més articulat i més interessat a intercanviar coneixements i col·laboracions. De fet, les presentacions que s'han fet ja han obert la possibilitat de noves col·laboracions entre els centres".

La jornada central d'esta quarta edició, que va tindre lloc el passat dissabte, es va organitzar en tres apartats diferents, per tal que els instituts i els centres d'estudis exposessen les seues experiències, projectes o publicacions, i parlessen de la seua realitat a través de la Taula de presentació d'activitats i publicacions; Radiografies; Taula de presentacions de projectes.

Espai Despuig
Com a preludi a la Jornada de dissabte, divendres al vespre es van donar a conèixer dos publicacions, compendi de dos actes organitzats per l'IRMU. D'una banda, es van presentar els actes de les Jornades de la Secció Filològica de l'Institut d'Estudis Catalans i, de l'altra, es va donar a conèixer la publicació Oportunitats i reptes de la cultura en el context actual.

Esta obra recull les aportacions realitzades a la IX edició de l'Espai Despuig, celebrada a Peralada el novembre del 2015, com un dels actes inclosos dins els actes del 750 aniversari del naixement de Ramon Muntaner. Esta publicació la conformen la introducció i sis articles realitzats per representants de diferents centres d'estudis, investigadors i professors universitaris que aprofundixen en el tema central. 

Per cloure la jornada de divendres a Móra la Nova es va programar la representació de l'espectacle De Muntaner a Llull, a càrrec de Toni Xuclà i Judit Neddermann.