Un xiquet de 5 anys de Reus necessita un trasplantament de medul·la òssia urgent

La família i l'escola Joan Rebull fan una crida perquè la gent es faça donant | Les donacions es poden fer a l'Hospital Sant Joan de Reus

El cartell amb el missatge de l'Adrià.
El cartell amb el missatge de l'Adrià. | AMPA Joan Rebull
Redacció
09 de novembre del 2016
Actualitzat a les 19:15h
​L'Adrià és un xiquet de 5 anys de Reus que necessita la solidaritat dels ciutadans per a sobreviure. Fa mig any li van diagnosticar leucèmia i des de fa uns mesos està ingressat a l'Hospital de la Vall d'Hebron fent tractament. Per poder tirar endavant, el jove reusenc necessita un trasplantament urgent de medul·la òssia.

Per este motiu, tant la família com des de la seua escola, Joan rebull de Reus, fan una crida a la gent a anar al Banc de Sang de l'Hospital Sant Joan de la capital del Baix Camp per a fer-se donant i trobar alguna persona compatible amb l'Adrià. Per tal de conèixer la compatibilitat del donant i la del menor, cal fer-se una anàlisi, que pot consistir en una punció al moll de l'os del maluc o bé amb una donació de sang perifèrica. Per ser donant de medul·la òssia cal tenir entre 18 i 55 anys i bona salut. Tot i així, actualment són més necessaris els donants joves, amb edats compreses entre els 18 i els 35 anys.

Per tal d'aconseguir amb èxit que la gent vaja a fer les donacions, han elaborat un cartell on es demana la implicació de la ciutadania amb un missatge molt clar: "Ser donant de medul·la òssia és tan fàcil com ser donant de sang. Fes-te donant i salva una vida!". Al cartell s'hi inclou unes paraules en les quals l'Adrià es dirigix directament a qui llegisca el text: "Hola, sóc l'Adrià i tinc 5 anys. Vaig a P5 a l'Escola Joan Rebull i fa sis mesos em van diagnosticar una leucèmia. Ara per curar-me necessito la teva ajuda, només t'has de fer una simple analítica de sang. Et necessito!".

Les donacions es poden fer a l'Hospital Sant Joan de Reus, el dimarts, dimecres i dijous de 9 h a 14 h i dimarts i dijous de 16 h a 20 h. 
 

El cartell amb el missatge de l'Adrià on es demana que la gent es faça donant de medul·la òssia. Foto: AMPA Joan Rebull