Movem Tortosa reclama més neteja i ajudes per contractar aturats

Aprofitant l'elaboració d'un pla integral de neteja, el grup considera que s’hauria d’estudiar la possible remunicipalització del servei.

Jordi Jordan, portaveu del grup municipal Movem Tortosa.
Jordi Jordan, portaveu del grup municipal Movem Tortosa. | D.S.
Redacció
06 de novembre del 2016
Actualitzat a les 9:25h
La neteja de la ciutat, una línia d’ajuts a empreses i entitats locls per tal que contracten aturats, i també la creació de l’Autoritat Territorial de la Mobilitat són els tres temes als quals es dirigixen les mocions que el grup municipal de Movem Tortosa presenta al proper ple municipal, que tindrà lloc este dilluns 7 de novembre.

El portaveu del grup a l’Ajuntament, Jordi Jordan, ha destacat que la creació de l’ATM de les Terres de l’Ebre és una eina important per a la gestió de la mobilitat al nostre territori. Pel que fa a temes estríctament de ciutat, es presenta la moció per la creació d’una línia de subvencions a empreses i entitats locals que contracten a persones en situació d’atur. Este fet ja està produint-se en diferents ajuntaments de Catalunya i Movem ho considera “molt important per a donar un impuls tant a l’ajut a les persones en situació d’atur, com a les empreses i entitats locals que necessiten ampliar la seva plantilla”, segons exposa en un comunicat. Esta línia, sosté, hauria d’estar regulada mitjançant un reglament que es redactés a través de les conclusions extretes a la taula de negociació en la que estiguen representats tots els grups polítics del consistori i els agents socials i econòmics per a poder arribar a un acord pel foment de l’ocupació i la reactivació de l’activitat econòmica de la ciutat. 

Finalment, la tercera moció fa referència a la implementació d’un pla integral de neteja. Un cop exhaurit l’anterior contracte de neteja i que es manté prorrogat des de 2015 caldria, més enllà de realitzar el nou contracte, “elaborar una estratègia que identifique en termes globals per què es produix esta manca de neteja i com hi hem d’actuar més enllà de la recollida de brossa”. Tanmateix, afegix, s’hauria d’elaborar un estudi d’una possible remunicipalització del servei.