L'Ampolla amplia el sistema d'ajuts per a llibres per al curs que ve

La nova subvenció estarà destinada a estudiants de Batxillerat i Cicles Formatius | Des de 2004 s'han concedit gairebé 3.000 subvencions per a llibres d'Educació Primària i ESO

Alumnes d'Educació Primària enmig d'una classe.
Alumnes d'Educació Primària enmig d'una classe. | Cedida
Redacció
04 de novembre del 2016
Actualitzat el 30 de gener del 2017 a les 17:32h
L'Ajuntament de l'Ampolla ha aprovat en Ple un nou ajut destinat a estudiants que cursen Batxillerat i Cicles Formatius d'orientació professional. La subvenció, "una de les novetats més importants que ha impulsat l'Equip de Govern per al 2017", consistix en un ajut per a llibres de fins a 100 euros per estudiant, ha informat el consistori en una nota de premsa.

El regidor de Cohesió Social, Àlvar Casanova, ha explicat que amb esta nova subvenció l'Ajuntament pretén seguir "amb la política d'ajuts a les famílies per a l'educació dels seus fills", ja que consideren un punt clau per al poble treballar en la "política de subvencionar i afavorir que els joves estudien, es formen i tinguen facilitats per fer-ho".

Casanova ha comentat que en un principi la idea era només concedir l'ajut als alumnes que cursen Batxillerat, però "no es podia excloure a la gent que fa mòduls formatius o d'orientació professional". Per tant, es va decidir ampliar l'ajut també per estos alumnes, concedint-los el mateix mòdul de 100 euros per estudiant, "però si el cost dels llibres és inferior a esta quantitat estipulada, el preu total seria el que marcaria el límit", ha especificat.

Esta modificació implica augmentar de 16.000 a 20.000 euros la partida destinada a les subvencions per a l'adquisició de llibres, però des de l'Equip de Govern veuen necessari fer "esta inversió de futur per promoure i facilitar que els joves de l'Ampolla estiguen formats i preparats per encarar la vida amb les millors eines possibles".

2.928 subvencions des de 2004
D'altra banda, el consistori porta concedides 2.928 subvencions des de 2004 per ajudar a finançar el 50% del cost dels llibres dels alumnes d'Educació Infantil i Primària del Col·legi Mediterrani de l'Ampolla, com també la meitat del cost dels llibres dels estudiants d'ESO que estiguen empadronats al municipi i que cursen els estudis en algun centre de la província de Tarragona. El 2017 serà el 13è any consecutiu que es mantenen estes subvencions.

El regidor de Cohesió Social ha explicat que "el percentatge amb el que s'ajudarà a la subvenció dels llibres d'Educació Primària i ESO queda igual que l'any passat, amb el 50%", però per a l'ajut a l'ensenyament no obligatori i no universitari, "s'ha decidit fer un sistema diferent perquè si es comparen els costos, els llibres de Primària i ESO són mes cars".