La Ràpita es bolca en el llagostí com a atractiu turístic les properes setmanes

La Confraria de Pescadors preveu que les captures es mantindran en la mitjana "prou bona" dels últims anys, unes 40 tones de llagostí, i amb preus sobre els 20 euros per quilo a la llotja

Els restauradors participants han fet demostracions a l'Espai Gastronòmic del mercat durant el matí.
Els restauradors participants han fet demostracions a l'Espai Gastronòmic del mercat durant el matí. | ACN
Redacció / ACN
03 de novembre del 2016
Actualitzat a les 15:43h
La Ràpita ha presentat avui la 14ena edició de les Jornades del Llagostí, en les quals enguany hi participaran 12 restaurants amb menús del seu producte marítim més singular entre els 35 i els 40 euros. Les jornades gastronòmiques acabaran l'11 de desembre però arrencaran amb la Diada del 12 de novembre, on tots els participants oferixen tastos amb llagostí acompanyats de productes ebrencs com el vi, l'oli o els arrossos.

Llagostí crocant, escabetx de llagostins amb pa de romer, arròs melós de llagostins i canana, saquet de llagostins amb carxofes i shitake eco, o carpaccio de llagostins amb boletes de salmó són alguns dels plats, molt variats, que es podran degustar durant les jornades. Alguna d'aquestes propostes es podran provar a la Diada del llagostí que dóna el tret de sortida a les jornades el 12 de novembre. També es pescadors els oferiran a l'estil mariner. Els tastos costaran 5 euros amb beguda inclosa.

La regidora de Turisme i Comerç, Rosa Anglés, ha remarcat la consolidació d'esta iniciativa, "històrica i d'èxit", que ajuda a desestacionalitzar les propostes del municipi com a destinació turística gastronòmica. També l'alcalde de Sant Carles de la Ràpita, Josep Caparrós, ha destacat el pes del llagostí en la identitat culinària rapitenca i ha assenyalat que és el producte que "aporta valor afegit respecte a altres destinacions".

Una bona campanya de captures
Els pescadors la Ràpita han capturat 32 tones de llagostí durant l’any en curs. La campanya de 2015 es va tancar amb 37 tones pescat d'este marisc, i tenint en compte que encara queden dos mesos per acabar l'any, la Confraria Verge del Carme de la Ràpita confia superar enguany esta xifra. El secretari de la confraria, Joan Balaguer, ha remarcat que es mantindran en la mitjana "prou bona" dels últims anys, unes 40 tones de llagostí, i amb preus sobre els 20 euros per quilo a la llotja. 

Els pescadors rapitencs ja han recaptat enguany uns 600.000 euros amb la pesca del llagostí, només a 100.000 euros de la recaptació total de l'any passat. La campanya, com ha recordat el secretari Balagué, s'allarga fins a final d'any perquè "el llagostí és un marisc bo tot l'any". Balagué ha apuntat que el millor moment per a la seua captura és al mes d'agost però durant la tardor se'n pesca molt amb les tècniques d'arrossegament, trasmall i rastrell. "És el nostre producte estrella, aquell que més es coneix i per això es fan estes jornades gastronòmiques que són les més importants entre les que es fan al municipi", ha dit el secretari de la confraria.