El Gran Recapte d'Aliments prepara la 8a edició amb el repte de mantenir la implicació de voluntaris i donacions

En l'edició del 2015 les Terres de l'Ebre van aportar 1.100 voluntaris i 80.000 quilos de menjar

La presentació s'ha fet este matí a Tortosa.
La presentació s'ha fet este matí a Tortosa. | Cedida
Redacció
02 de novembre del 2016
Actualitzat a les 14:44h
Amb el lema "Necessitem la teua màgia", el Banc d'Aliments de les Terres de l'Ebre i totes les entitats que hi col·laboren han presentat avui la 8a edició del Gran Recapte d'Aliments, que es farà els propers 25 i 26 de novembre a tot Catalunya. L'organització es proposa mantenir i millorar les xifres de voluntaris i de quilos d'aliments registrats en anteriors edicions. En el conjunt del país, l'any 2015 es van recollir 4,5 milions de quilos en una edició que va comptar amb més de 25.000 voluntaris. Les xifres a Terres de l'Ebre van ser de 1.100 voluntaris i 80.000 quilos, la major part dels quals van sortir de Tortosa, amb més de 550 voluntaris i 40.000 quilos de menjar recollit. Este matí han presentat els detalls d'esta nova edició del Gran Recapte el representant del Banc d'Aliments de les Terres de l'Ebre, Òscar Ologaray, l'alcalde de Tortosa, Ferran Bel, la regidora de Serveis Socials, Maria Jesús Viña, i representants de les entitats col·laboradores: Creu Roja, Càritas i la Reial Arxiconfraria de la Cinta. 

"Necessitem la teua màgia, però la recollida d'aliments no és cap truc", ha explicat Ologaray, del Banc d'Aliments, per recordar que els quilos de menjar recollits són fruit de la generositat de milers de persones i de la col·laboració de particulars, empreses i entitats. "Som conscients que el Gran Recapte ja no és una novetat, però hem d'intentar no caure en la rutina i ser conscients que continua havent-hi gent que té problemes" per accedir a productes de primera necessitat. L'alcalde de Tortosa ha afegit que esta campanya és tan important avui com fa uns anys i ha fet una crida a la ciutadania a ser-hi novament sensible. Bel ha aprofitat per agrair la col·laboració de Càritas, Creu Roja i la Reial Arxiconfraria de la Cinta. De la seua banda, la regidora de Serveis Socials ha incidit en una de les novetats de les últimes edicions a Tortosa: la col·laboració d'empreses, entitats i centres educatius en la gestió de la donació d'aliments. Viña ha explicat el funcionament d'este nou model, consistent en "l'apadrinament" d'un supermercat per part d'una d'estes organitzacions, que s'ocupen de la gestió de l'entrada de productes i posterior lliurament al Banc d'Aliments. La Plataforma en Defensa de l'Ebre (PDE), Plàstics Castellà, instituts i escoles del municipi són alguns dels padrins del Gran Recapte a Tortosa.

L'organització demana a la ciutadania que prioritze la llet, l'oli, les conserves i el llegum cuit entre les seues donacions. Per fer-se voluntari es pot enviar un correu electrònic a bancalimentsebre@gmail.com o trucant al 977 441 364, en el cas del municipi de Tortosa.

La delegació del Banc d'Aliments a les Terres de l'Ebre va repartir l'any passat més de 850.000 quilos d'aliments, uns 80 quilos per persona necessitada. La campanya comunicativa d'enguany està protagonitzada pel popular Mag Pop.