Retard d’una hora i mitja al tren Tortosa-Barcelona per falta de maquinista

Segons Renfe, el maquinista que havia de cobrir el servei esta nit s'ha posat malalt | Ha estat substituït per un altre que ha vingut en taxi des de Tarragona

El tren ha estat aturat una hora i mitja a l'estació de Tortosa, fins que ha arribat un maquinista.
El tren ha estat aturat una hora i mitja a l'estació de Tortosa, fins que ha arribat un maquinista. | S.B.
Sílvia Berbís
01 de novembre del 2016
Actualitzat a les 23:02h
A la munió de despropòsits que van acumulant les línies ferroviàries ebrenques se n’hi ha sumat una més esta nit. Esta vegada no ha estat una avaria tècnica, sinó un problema de personal, el que ha dixat una hora i mitja ‘tirats’ els viatgers que anaven a sortir en el tren de les 20.57 hores de Tortosa cap a Barcelona. El convoi ha acabant sortint de l’estació a les 22.30 hores, amb una hora i mitja de retard, perquè no hi havia maquinista disponible i els passatgers han hagut d’esperar a que arribés, en taxi, des de Tarragona.
 

Interior del tren, amb el que han acabat viatjant una desena de persones a la sortida. Foto: @LAW

Segons Renfe, el motiu és que “el maquinista que havia de cobrir el servei s’ha posat malalt i se n’ha enviat un des de Tarragona”. Inicialment, a la vintena de viatgers que estaven ja dalt dels vagons del tren aturat a l'estació de Tortosa se’ls ha informat, minuts abans de l’horari previst de sortida, poc minuts abans de les nou, que havien de baixar a l’andana perquè el tren tenia una avaria tècnica. És la primera informació que ha donat el personal de seguretat. Així ho ha explicat a aguaita.cat un dels passatgers, Llorenç Viña, que és membre de Trens Dignes Ebre. “Hem tornat cap al vestíbul i allà ens explica que no hi havia maquinista”, explica encara sorprés per la situació. “El personal de taquilla, que anava a plegar, s’ha quedat, a l’espera que arribés el taxi amb dos maquinistes”. Bona part dels passatgers han optat per demanar el retorn del preu del bitllet comprat i esperar a viatjar demà al matí. De la vintena que tenien previst sortir, finalment han estat menys de la meitat els que han optat per viatjar esta mateixa nit.

El retard en la sortida ha provocat que tots els passatgers de la resta d'estacions del trajecte hagen hagut d'esperar a les andanes.

Este és el relat que Llorenç Viña ha fet de la situació a través de twitter: