El jutge del Castor rebutja el recurs d'Escal-UGS i permet que l'associació d'afectats siga acusació particular

El magistrat dóna llum verda a què els afectats canalitzen les seues reclamacions a través d'Aplaca

ACN
28 d'octubre del 2016
Actualitzat a les 16:46h
Imatge d'arxiu de la plataforma marina del Castor durant la seua construcció.
Imatge d'arxiu de la plataforma marina del Castor durant la seua construcció. | Escal UGS
El jutjat de primera instància i instrucció número 4 de Vinaròs ha desestimat el recurs presentat per l'empresa concessionària del projecte Castor contra la personació de l'Associació d'Afectats per la Plataforma Castor (Aplaca) i permet així que esta continue com acusació particular.

Segons la resolució comunicada este divendres pel Tribunal Superior de Justícia (TSJ) del País Valencià, l'empresa adjudicatària de la construcció i gestió del magatzem de gas subterrani indicava que Aplaca i els seus membre no havien argumentat cap dany com a conseqüència de l'activitat del Castor.

El jutge recorda que qui ha patit els anys són els membres de l'associació i no l'associació, i apel·la a la jurisprudència del Tribunal Suprem remarcant que Aplaca actua representant els seus membres, "tots ells amb domicili en municipis afectats pels fets". 

Així mateix, seguint les consideracions del Fiscal assenyala que "el concepte de perjudicats en delictes en aquesta causa no es pot limitar a aquells que varen patir danys materials". 

Seguint estes motivacions, la resolució conclou que Aplaca pot exercir com acusació particular, tot indicant que les acusacions han d'actuar sota una mateixa direcció lletrada.