Móra la Nova confia que el CAP reobrirà els cap de setmana abans que acabe l'any

Este servei es va deixar d'oferir a l'octubre de 2011

Redacció
28 d'octubre del 2016
Actualitzat el 19 de desembre a les 16:58h
Façana del CAP de Móra la Nova.
Façana del CAP de Móra la Nova. | Google Street View
L'alcalde de Móra la Nova, Francesc Xavier Moliné, ha aconseguit el compromís del Servei Català de la Salut a les Terres de l'Ebre perquè abans que s'acabe l'any el Centre d'Atenció Primària (CAP) de la població torne a obrir les seues portes els caps de setmana en horari diürn, de les vuit del matí a les vuit de la tarda, com la resta de la setmana, així com també els festius senyalats al calendari. El passat 6 d'octubre, Moliné es va reunir amb el conseller de Salut, Toni Comín, qui va acceptar este compromís.

Segons ha informat el consistori moranovenc en una nota de premsa, esta reivindicació de recuperar el servei del CAP tots els dies de la setmana és un dels cavalls de batalla en què l'actual equip de govern treballa des que va prendre possessió del govern municipal. L'alcalde ja es va reunir el mes de juliol de l'any passat amb els Serveis Territorials de Salut, recolzat per més de 300 signatures de ciutadans moranovencs i de la comarca, i ara fa unes setmanes va traslladar esta mateixa petició al conseller de Salut.

"Estem expectants perquè, de vegades, a última hora, promeses com esta no s'han pogut complir, però creiem fermament que esta vegada arribarà a bon port i abans que acabe l'any veurem esta reivindicació complerta", ha manifestat l'alcalde. Moliné ha recordat que esta demanda ja era una petició defensada pel seu partit, ERC, des del mateix moment en què es va anunciar el tancament del servei.

El servei d'atenció primària es va deixar d'oferir en caps de setmana i festius el mes d'octubre de 2011 arran de les "retallades en els serveis sanitaris que va realitzar el govern català a causa de la crisi econòmica", segons han explicat.