El sector del moble de La Sénia consolida la seua recuperació i les botigues amplien superfícies

El municipi ha celebrat este cap de setmana la quarta edició de la Festa del Moble

Un treballador en una fàbrica de mobles de la Sénia. Foto d'Arxiu.
Un treballador en una fàbrica de mobles de la Sénia. Foto d'Arxiu. | ACN
ACN
24 d'octubre del 2016
Actualitzat a les 11:19h
Any rere any, La Sénia, al Montsià, es recupera del sotrac patit a partir de l'esclat de la bombolla immobiliària. De les 41 botigues que hi havia abans de la crisi, només en van quedar obertes 15. Mostra de la recuperació que es consolida és que, enguany, s'han fet ampliacions de botigues i la superfície dedicada al sector ha guanyat uns 2.000 m2, als més de 10.000 m2 que ja hi havia oberts. A més, les empreses preveuen facturar entre un 5% i un 8% més que l'any anterior, quan ja van registrar també un augment d'un 8% en les vendes respecte al 2014. Durant este cap de setmana, el municipi ha celebrat la quarta edició de la Festa del Moble amb què volen posar en relleu que La Sénia continua sent la superfície de venda de mobles domèstics més gran de Catalunya. "No podem parar de generar activitat perquè tothom recorde que continuem estant vius, que ens recuperem i que cada vegada anem a més", ha explicat a l'ACN el president de la Federació de Comerciants de Mobles a La Sénia, Toni Estellé.

La Festa del Moble, que enguany celebra la quarta edició, coincideix amb la Fira d'Artesania i del Moble. Amb els dos esdeveniments, el municipi intenta donar continuïtat a l'èxit que el sector mobiliari local tenia abans de la crisi immobiliària. De fet, segons Estellé, la festa de l'any passat va anar molt bé perquè les visites que van rebre –més de les que esperaven- van acabar repercutint en vendes. D'altra banda, aquells que han visitat la fira, a més de comprar-hi o tornar en la següent edició, també tenen en compte el municipi durant la resta de l'any si han de fer compres. El sector rep compradors d'arreu de Catalunya i també de Castelló, a poc més de 100 quilòmetres del municipi.

La previsió de la campanya anterior era augmentar en un 8% la facturació i, segons Estellé, es va assolir la xifra i fins i tot algunes empreses van superar este percentatge. Enguany, alguns comerços vendran també més que d'altres i per això la previsió de facturació oscil·la entre el 5 i el 8%. De les 41 botigues que hi havia a La Sénia dedicades als mobles domèstics, ara n'hi ha 15 d'obertes. Un dels comerços va tancar l'any passat però també s'ha obert una nova botiga. A banda, Estellé detalla que ara, en lloc d'obrir botigues noves, s'amplien metres quadrats.

Sense por a l'obertura d'Ikea a Tarragona
Davant la previsió d'obertura d'un nou centre Ikea a Tarragona, programat pels dos pròxims anys, el president de la Federació de Comerciants de Mobles a La Sénia assegura que el sector local no es veurà afectat: "no els entenem com a competidors directes", ha assenyalat a l'ACN. Segons Estellé, el tipus de comprador al qual es dirigeix Ikea és "molt diferent" al que compra a La Sénia, que va a la recerca d'un moble de més qualitat. "Les persones que necessiten mobles amb llarga durabilitat, per més de tres o cinc anys, han de venir a La Sénia", afirma Estellé, que recorda que al municipi també hi ha comerços especialitzats que ofereixen mobles molt econòmics. A més, apunta que, des de fa anys, ja hi ha altres centres d'Ikea oberts a L'Hospitalet de Llobregat o Badalona i les botigues del municipi continuen rebent clients que fan "més quilòmetres que des de Barcelona per venir a comprar els mobles a La Sénia".