Vicent Guimerà, de L'Antic Molí d'Ulldecona, escollit Cuiner de l'Any

Al títol hi optaven 4 cuiners més de Catalunya

Vicent Guimerà, al centre, ha rebut el premi  en la jornada inaugural del Fòrum Gastronòmic de Barcelona.
Vicent Guimerà, al centre, ha rebut el premi en la jornada inaugural del Fòrum Gastronòmic de Barcelona. | L'Antic Molí
Redacció
23 d'octubre del 2016
Actualitzat a les 20:11h
Vicent Guimerà, del restaurant L'Antic Molí, d'Ulldecona, ha estat nomenat este diumenge Cuiner de l'Any en la jornada inaugural de Fòrum Gastronòmic de Barcelona, ​​títol al qual optaven quatre cuiners més de Catalunya.

Molt emocionat per la recent defunció del seu pare, que al costat de la seua mare li va inculcar l'amor per la professió, Guimerà ha assegurat a Efe que no esperava este premi, que es concedeix per un sistema de votació a internet obert entre l'1 al 16 de octubre, període en el qual s'han difòs els mèrits i perfils dels candidats seleccionats per un jurat especialitzat.

Guimerà va obrir l'Antic Molí el 2004, amb només 24 anys, i allà ofereix "una cuina de mercat, creativa i basada en el producte de proximitat" que aconsegueix gràcies a una "relació de tu a tu" amb els seus productors, tants agricultors que els subministren hortalisses, fruites i verdures ecològiques, com pescadors, ramaders o formatgers.

Els altres finalistes han estat Quim Coll (4 amb 5 Mujades), Alain Guiard (La Mundana), David Andrés (Somiatruites) i Iolanda Bustos (La Calèndula).

Les sis edicions anteriors del Cuiner de l'Any van ser guanyades per Oriol Llavina (El Cigró d'Or), Dani Lechuga (Caldeni), Albert Marimon (La Cava), Albert Ortiz (Axol) i Diego Alías (Ca l'Amador) .