El regidor de la CUP Tortosa es reincorpora al ple després de 8 mesos de baixa

La formació reconeix que si hagueren conegut l'abast temporal del pronòstic haurien estudiat "altres opcions"

Redacció
21 d'octubre del 2016
Actualitzat a les 11:26h
Xavi Rodríguez en una roda de premsa a l'Ajuntament de Tortosa. Foto d'Arxiu.
Xavi Rodríguez en una roda de premsa a l'Ajuntament de Tortosa. Foto d'Arxiu. | Cedida
A partir del proper dilluns 24 d’octubre el regidor de la CUP-Ae de Tortosa, Xavier Rodríguez, tornarà a incorporar-se l’activitat institucional després d’una baixa mèdica que l’ha mantingut apartat del seu escó a l’Ajuntament des del març passat.

Sobre este fet, la mateixa CUP ha reconegut que els motiu de la baixa “no ha estat clar en els primers mesos” i això ha fet “imprevisible” la seua durada. “Si haguérem  sigut conscients des d’un principi de la durada de la mateixa, haguérem valorat altres opcions”, afegeixen. 

La formació cupaire recorda, però, que durant els darrers mesos ha seguint fent política “sent l’únic partit que va fer una campanya activa per la retirada del monument i la denúncia de la consulta de la vergonya” i també ha treballat diferents aspectes del ROM que comunicarà la propera setmana. 

La CUP-Ae subratlla que durant este període de baixa Xavier Rodríguez “no ha rebut cap quantitat econòmica de l’ajuntament”, ja que els regidors del consistori, llevat de Domingo Tomàs, cobren per assistències. Per tant, si un regidor no assisteix, no cobra. 

Xavier Rodríguez també ha volgut agrair les nombroses mostres de suport i estima que ha rebut de moltes persones de la societat tortosina i ebrenca. I també la preocupació que li han traslladat regidors i regidores de tots els partits polítics presents al consistori. 

No obstant, Rodríguez també manifesta un fet que ha constatat en primera persona durant tot aquest període de malaltia: “Ens estan destrossant la sanitat pública. És una vergonya les condicions de treball que tenen els excel·lents professionals de la sanitat pública catalana a les Terres de l’Ebre”.