Transportistes alerten que no estan d’acord amb la solució del RACC per a l'N-340 i reclamen autopista gratuïta

La Federació Empresarial d’Autotransport recorda que veïns, transportistes i alcaldes de la zona aposten per esta opció

Coes de camions durant un tall viari a la carretera N-340 a Amposta
Coes de camions durant un tall viari a la carretera N-340 a Amposta | ACN
ACN
19 d'octubre del 2016
Actualitzat el 20 d'octubre a les 15:41h
El col·lectiu de transportistes agrupats a la Federació Empresarial d’Autotransport ha alertat que no està d’acord amb la solució que proposa el RACC per a la carretera N-340 amb l’objectiu d’evitar-hi l’alta sinistralitat. El RACC ha lamentat este dimecres la “passivitat” del govern espanyol per solucionar la qüestió i ha tornat a demanar que es desvie "obligatòriament" els camions de l'N-340 a l'AP-7, amb una bonificació del 50 % en el preu del peatge. "Això permetria reduir dràsticament la mortalitat, una solució que ja ha funcionat a l'N-2 a Girona on la reducció dels accidents mortals ha estat un èxit", ha defensat l'entitat en un comunicat. Els transportistes, en canvi, reclamen que l’autopista siga gratuïta.

El col·lectiu de camioners ha puntualitzat que la situació de l’N-2 i la de l’N-340 són diferents, “tal com han reconegut des de la conselleria de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya” i ha posat en dubte les declaracions del president del RACC segons les quals la solució que proposa el club automobilístic és acceptada pel territori.

Ben al contrari, la federació apunta que esta “no és la solució que veïns, transportistes i alcaldes, tant de la zona de l’Ebre com del Pacte de Berà, estan reivindicant”. El que reclamen, ha insistit el col·lectiu de camioners, és “la gratuïtat en els trams d’autopista paral·lels a l'N-340”.

Els transportistes també han volgut criticar que se’ls puga presentar com als culpables d’una sinistralitat que són “el primers a patir”. I alerten que la mesura de prohibir el trànsit als camions és “excepcional”, i ha d’anar acompanyada d’una “alternativa de pas” que no supose un increment del cost, “doncs això seria establir un nou impost”, apunten.

Finalment, el col·lectiu de transportistes convida el RACC a “escoltar” el teixit socioeconòmic que, “amb una rara unanimitat”, s’ha pronunciat “clarament” per la gratuïtat de l’autopista per a tots els vehicles als trams paral·lels a l'N-340.