Òmnium Cultural premia Manolo Tomàs pel seu compromís amb el territori ebrenc

El guardó se li atorgarà el 5 de novembre en un dinar al restaurant La Torreta de Remolins de Tortosa

Redacció
19 d'octubre del 2016
Actualitzat el 20 d'octubre a les 15:43h
Manolo Tomàs, portaveu de la PDE
Manolo Tomàs, portaveu de la PDE | Anna Ferràs/ACN
Òmnium Cultural de les Terres de l'Ebre ha atorgat el premi Grifonet 2016 al portaveu de la Plataforma en Defensa de l'Ebre, Manolo Tomàs. Este premi, que enguany arriba a la sexta edició, es lliura anualment a alguna persona del territori que destaque per la seua trajectòria en els àmbits de la llengua, l'educació, la cultura o la cohesió del país.

Segons ha explicat la presidenta d'Òmnium Cultural de les Terres de l'Ebre, Dolors Róo, el jurat del premi ha volgut destacar "la importància que ha tingut la trajectòria de Tomàs tant per a les Terres de l'Ebre com per al riu", així com "el seu compromís, la lluita continuada i sense defallir per la defensa del territori". Róo ha remarcat que encara que el premi només es concedisca a una persona, en este cas també volen "estrendre'l a la Plataforma en Defensa de l'Ebre". 

La presidenta ebrenca d'Òmnium Cultural ha anunciat que com a novetat el guardó d'enguany consistirà en una escultura en bronze obra de l'artista tortosina Cinta Sabaté. 

Manolo Tomàs rebrà el guardó el dissabte 5 de novembre en un dinar organitzat al restaurant La Torreta de Remolins de Tortosa, "sempre s'intenta tindre en compte celebrar l'acte al lloc d'on és el premiat", ha comentat Dolors Róo per justificar l'elecció de la ubicació.