Trens Dignes tindrà «presència crítica» al «gran acte de país» per denunciar la situació al servei de Rodalia

La plataforma respon al govern que la creació de l'ATM és qüestió de «voluntat política»

Un cartell que reclama 'Trens Dignes' a les Terres de l'Ebre davant de l'estació de l'Aldea.
Un cartell que reclama 'Trens Dignes' a les Terres de l'Ebre davant de l'estació de l'Aldea. | ACN
Redacció
19 d'octubre del 2016
Actualitzat el 20 d'octubre a les 15:53h
La Plataforma Trens Dignes Ebre-Priorat (PTD) participarà al "gran acte de país" del proper 26 d'octubre al Palau de la Generalitat, on es protestarà per la situació dels Rodalies a Catalunya, i es demanarà el traspàs total de competències en matèria d'infraestructures. Ara bé, la plataforma ha anunciat que hi assistirà des d'una "presència crítica", perquè "si bé és cert que Adif demostra un menyspreu continuat envers les línies de rodalies i mitja distància de Catalunya, especialment l'R15 i l'R16, amb una sistemàtica manca d'inversió i de manteniment, no és menys veritat que el Departament de Territori i Sostenibilitat no està fent tot el que les competències que ja té transferides li permeten", ha explicat la plataforma en una nota de premsa. "Acte de país, sí. Equilibri territorial, també", ha exposat la plataforma.

Trens Dignes ha comentat que la Conselleria "no està treballant en el repartiment equitatiu dels combois 449, ni en la creació de l'Autoritat Territorial de Mobilitat (ATM) de les Terres de l'Ebre, ni tampoc en l'arribada de tots els trens de l'R15 fins a Riba-roja d'Ebre". Ha afegit que el Departament també "fa un mal ús de les competències que té", com ha quedat palès amb la implementació d'uns "nous horaris tramposos i injustos, que han estat pactats amb Renfe, que han oficialitzat els retards, i que han empitjorat la situació".

Per últim, i valorant les declaracions d'ahir del Delegat de Govern a les Terres de l'Ebre, Xavier Pallarès, en les que justifica la no creació de l'ATM, argüint que "fer una taula de mobilitat és més fàcil i àgil", Trens Dignes ha insistit que la creació de l'ATM és una qüestió de "voluntat política". La plataforma ha detallat que, en altres territoris, el gruix del pressupost de l'ATM es cobrix per la Generalitat i per la venda de bitllets i abonaments de transport, i que "l'aportació dels ajuntaments és petita".