El RACC acusa l'Estat de la mort de nou persones a l'N-340 en dotze mesos

"D’un incident imprevist se’n diu accident. Però d’un incident previsible no se’n diu accident, se’n diu passivitat", versa la campanya feta pública este dimecres

Primer pla d'un greu accident a l'N-340.
Primer pla d'un greu accident a l'N-340. | Cedida
Redacció
19 d'octubre del 2016
Actualitzat a les 11:29h
El RACC va publicar ara el setembre del 2015 una potent campanya en què denunciaven la sinistralitat de la carretera N-340. Este dimecres, una nova publicació a pàgina sencera a la majoria de diaris de paper denuncia l'Estat, que mentre "estudia mesures", s'hi han produït nou morts més. "D’un incident imprevist se’n diu accident. Però d’un incident previsible no se’n diu accident, se’n diu passivitat", versa la campanya.

Des de la companyia titllen la situació d'"inadmissible" si es considera que des del 2010, en esta via hi han perdut la vida un total de 95 persones. Per tant, insisteixen que la solució "immediata" passa per desviar els camions per l'AP-7 amb una bonificació del 50% en el preu del peatge. Així apunten que es podria reduir dràsticament la mortalitat perquè, tal com recorden, 5 dels 7 accidents que hi ha hagut en aquests 12 mesos un vehicle d'aquestes característiques hi ha estat involucrat.

Tot amb tot, el RACC acusa el Ministeri de Foment de pensar mesures a mitjà i llarg termini i, tot i plantejar solucions, no ha concretat "detalls". En este sentit, el president de la companyia, Josep Mateu, ha apuntat, en una entrevista a El món a RAC1, que tenen "la sensació que un any després no ha passat res" i considera que l'excusa del govern en funcions "ja no pot ser" perquè "no podem deixar-ho en mans de l'atzar".
 

Captura de l'anunci publicat pel RACC a diversos mitjans de paper Foto: RACC